Airbus A321neo fra American Airlines. (Foto: Airbus | PR)

American Airlines: Ordre på 260 nye fly

American Airlines, der er verdens største flyselskab, har afgivet en ordre på 260 nye fly hos tre flyproducenter. Det betyder, at koncernen nu har i alt 440 fly i ordre.

Siden 2013 har American Airlines fået leveret omkring 600 nye fly, og ved udgangen af 2023 bestod flåden af 965 fly samt flere end 550 fly hos de regionale operatører.

Nu har verdens største flyselskaber atter været på shoppingtur, og denne gang er der foretaget indkøb hos tre flyproducenter med en samlet bestilling af 260 nye fly. 

Ordren er opdelt med 85 Airbus A321neo, 85 Boeing 737 MAX 10 samt 90 Embraer E175. Derudover er der optioner og købsrettigheder til yderligere 193 fly. Reelt er der dog kun afgivet ordre på 55 nye Boeing 737 MAX 10, da American Airlines har valgt at opgradere en tidligere bestilling på 30 MAX 8 til MAX10 i stedet for.

Samlet har American Airlines nu 440 nye fly i ordre.

“I løbet af det seneste årti har vi investeret massivt for at modernisere og forenkle vores flåde, som er den største og yngste blandt amerikanske netværksoperatører. Disse ordrer vil fortsætte med at forsyne vores flåde med nyere, mere effektive fly, så vi kan fortsætte med at levere det bedste netværk og rekordsættende driftssikkerhed til vores kunder,” udtaler koncernchef Robert Isom.

Både Airbus og Boeing tilgodeset
American Airlines’ såkaldte mainline-flåde er i dag delt ligeligt mellem Airbus og Boeing med 477 fly fra den europæiske flyproducent og 488 fra hårdt plagede Boeing. 

Lidt mere end halvdelen af den regionale flåde består af Embraer-fly, mens CRJ-fly i forskellige varianter udgør den resterende del.

Dermed er det lykkedes American at tilgodese selskabets væsentlige flyleverandører, selvom der har været tvivl om, hvorvidt American Airlines fortsat ville gå efter Boeings 737 MAX 10, der endnu ikke er certificeret.

“Vi er meget glade for at fortsætte vores langvarige partnerskaber med Airbus, Boeing og Embraer med disse ordrer,” fastslår finansdirektør Devon May.

Hos Airbus er der stor glæde over den fortsatte tillid fra American Airlines, der har den største flåde i verden af fly i Airbus A320-familien. Det giver Benoît de Saint-Exupéry, salgsdirektør hos Airbus, udtryk for.

“Den fortsatte investering i A321neo er et vidnesbyrd om den hidtil usete værdi af verdens mest alsidige og effektive single-aisle-fly. I næsten to årtier har American Airlines benyttet fly i A320-familien, hvoraf nogle er blevet produceret i USA i Mobile, Alabama, til at udvide sit indenlandske og internationale netværk og at give en enestående oplevelse passagerer og besætninger.”

 

Relaterede artikler:

American Airlines bestiller 20 supersoniske fly

Airbus A321XLR forsinket til 2024

American bliver største Dreamliner-operatør