En Boeing 787-8 Dreamliner fra American Airlines. Foto: Masakatsu Ukon

American får tre nye europæiske Dreamliner-ruter

American Airlines etablerer tre nye sommerruter til Østeuropa og går blandt andet i direkte konkurrence med polske LOT.

Chicago O’Hare International Airport er American Airlines’ hub i det centrale USA, og fra næste år får det amerikanske selskabs kunder endnu flere muligheder for at flyve direkte fra Chicago til Europa.

American Airlines lancerer fra maj 2020 tre nye sommerruter fra Chicago O’Hare til Østeuropa. Det drejer sig om en rute til Krakow i Polen med fem ugentlige forbindelser fra 7. maj til 23. oktober, en rute til Budapest i Ungarn med fire ugentlige forbindelser fra 7. maj til 24. oktober og en rute til Prag i Tjekkiet med fem ugentlige forbindelser fra 8. maj til 24. oktober.

Alle tre ruter vil blive betjent med Boeing 787-8 Dreamliner, som er indrettet med 20 sæder på business class, 28 sæder på premium economy og 186 sæder på economy.

“Der er stor lokal efterspørgsel efter Østeuropa fra Chicago, og det er vigtigt, at vi giver vores kunder bedre muligheder for at besøge familie og venner eller udforske en ny del af verden,” siger Vasu Raja, direktør for netværk og ruteplanlægning i American Airlines.

Eneste amerikanske selskab på de tre ruter
American Airlines er det eneste amerikanske selskab, der tilbyder direkte flyvninger fra Chicago til Krakow, Budapest og Prag. Selskabet lancerede sidste år sommerruter fra Philadelphia til Prag og Budapest.

Det polske selskab LOT åbnede tidligere på året direkte ruter fra Budapest til både Chicago og New York, som en del af selskabets satsning på langdistanceruter fra den ungarske hovedstad. Med direkte ruter til både Budapest og Krakow kan American Airlines’ udvidelse af det europæiske rutenetværk fra Chicago derfor også ses som en direkte angreb på det polske Star Alliance-selskab.

Verdens største flyselskab
American Airlines er verdens største flyselskab målt på både antal passagerer og fly. Selskabet har hovedkvarter i Fort Worth i Texas, og Dallas-Fort Worth lufthavnen er det største af selskabets 10 amerikanske hubs. American Airlines er en del af Oneworld-alliancen, som blandt andet også omfatter Finnair, British Airways og Iberia.

Foruden de tre ruter fra Chicago lancerer American Airways næste sommer også en ny helårsrute fra Dallas-Fort Worth til Tel Aviv med tre ugentlige forbindelser og en sommerrute fra Philadelphia til Casablanca i Marokko med tre ugentlige forbindelser.

 

Relaterede artikler:

LOT opbygger hub i Budapest

Ny American-rute til Reykjavik

American bliver største Dreamliner-operatør