American Airlines Boeing 777-300ER.

Amerikanske flyselskaber indstiller til Milano

Både American Airlines og Delta indstiller flyvninger til Milano. Hos American nægtede besætningen af flyve på grund af coronavirus i Norditalien.

Italien er fortsat det land i Europa, der er hårdest ramt af coronavirus med over 1.100 smittede og 29 døde. Virusudbruddet er koncentreret omkring regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, og Veneto i Norditalien, og situationen får nu amerikanske flyselskaber til at indstille ruter til den norditalienske metropol Milano.

American Airlines suspenderer ruterne fra både Miami og New York JFK til Milano Malpensa-lufthavnen frem til 25. april 2020.

Ruterne indstilles officielt på grund af manglende efterspørgsel, men amerikanske og italienske medier rapporterer, at beslutningen blev truffet, efter at en American Airlines-besætning nægtede at flyve på rutenummer AA198 fra New York til Milano lørdag aften, hvorefter ruten først blev forsinket og siden aflyst.

Besætning frygter coronavirus
Ifølge det italienske medie Corriere della Sera oplyste American Airlines først, at flyvningen blev aflyst “af operationelle årsager”, men senere erkendte selskabet, at personalet ikke ville flyve.

”Årsagen til aflysningen var personalets beslutning om ikke at flyve på grund af frygt i forbindelse med coronavirus i Norditalien. Men vi kan forsikre dig om, at alle passagerer får plads på andre flyvninger til Milano,” sagde en talsmand for American Airlines ifølge det italienske medie.

Det amerikanske flyselskab Delta Air Lines suspenderer ligeledes sine flyvninger fra New York JFK til Milano Malpensa. Selskabet gennemfører den sidste flyvning fra New York til Milano mandag den 2. marts og den sidste flyvning fra Milano til New York tirsdag den 3. marts 2020.

Delta indstiller flyvningerne frem til udgangen af april, mens selskabet fortsat flyver til Rom fra både New York JFK og Atlanta som planlagt.

United Airlines flyver fortsat
I modsætning til American Airlines og Delta Air Lines flyver Star Alliance-selskabet United Airlines fortsat fra New York/Newark til både Milana Malpensa og Venedig i Norditalien.

United har dog besluttet at tilbyde passagerer, som har billet på ruterne til Norditalien frem til den 30. april 2020, at de gratis kan ændre billetterne på grund af situationen med coronavirus i området.

 

Relaterede artikler:

Flyselskaber med tiltag for at reducere tab på coronavirus

Norwegian-udsalg under coronakrise

Cathay lukker midlertidigt seks internationale ruter