Apollos flyselskab køber Airbus-fly

Det svenske flyselskab Novair, der er søsterselskab til de danske charterarrangører Apollo og Falk Lauritsen, har bestilt tre nye Airbus-fly.

Det svenske flyselskab Novair har netop bestilt tre nye Airbus A321neo-fly til levering i 2017. Neo står for New Engine Option. Dette er den nyeste version af Airbus-fly i den populære A321-serie. Neo-generationen introducerer fly med mere brændstofeffektive motorer, lavere emissioner og bedre komfort til passagererne.

Med de nye fly forventer Novair at kunne reducere brændstofforbruget med 15 procent i forhold til sine tre nuværende traditionelle Airbus A321-fly.

”Når ny teknologi snart vil være til rådighed, er det oplagt for Novair at skifte til de mest effektive fly på markedet,” siger Anders Fred, direktør for Novair.

Luftfartsselskabet har i flere år været involveret i store europæiske forskningsprojekter inden for miljømæssige besparelser.

Fast inventar
På papiret er Novair et svensk flyselskab med svensk indregistrerede fly og en svensk driftstilladelse. Men i praksis opererer selskabet fra lufthavne over hele Skandinavien inklusiv danske lufthavne. Novair er nemlig ”in-house” flyselskab i den skandinaviske del af den internationale rejsekoncern Kuoni, som blandt andet også består af de to danske charterrejsearrangører Apollo og Falk Lauritsen. Novairs Airbus-fly er derfor faste inventar i især Billund og Københavns Lufthavn. Danske charterrejsende får således også glæde af de nye mere miljøvenlige fly.

”Konkurrencen på rejsemarkedet er enorm. At være i stand til at tilbyde endnu mere komfort i kombination med store miljømæssige fordele er en vigtig investering i vores fremtidige konkurrenceevne,” siger Mats Dahlquist, direktør i Kuoni Nordic.

Kuoni og Novair er ikke de eneste i charterbranchen, der på det seneste har været i Toulouse i Sydfrankrig for at købe nye fly. I Thomas Cook-rejsekoncernen, der herhjemme er repræsenteret ved Apollo’s konkurrent Spies, har man også sit eget ”in-house” flyselskab, Thomas Cook Airlines. I februar i år kunne den skandinaviske arm, Thomas Cook Airlines Scandinavia, annoncere, at man havde købt seks nye Airbus A321-fly til erstatning for fire Airbus A321 og to Airbus A320-fly. De seks nye fly vil blive leveret løbende fra oktober i år frem til februar næste år.

Et af Novairs nuværende Airbus A321-fly. Foto: Gustav Kaiser