Motor på Boeing 787 Dreamliner fra Norse. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

April-trafiktal: Dobbelt op hos Norse

Lige godt 100.000 passagerer fløj med Norse Atlantic Airways i april, og det var en stigning på over 100 procent i forhold til samme måned sidste år. Det er der flere årsager til.

Efterhånden som Norse Atlantic Airways selv beskæftiger flere af sine 15 Boeing 787 Dreamlinere, vil passagertallet også fortsætte med at stige.

Det var også tilfældet i april, da 98.542 passagerer rejste med det norske langdistanceflyselskab, hvilket var en stigning på 102 procent i forhold til samme måned året før. 

Samlet blev der i april gennemført 398 flyvninger, og belægningen blev øget med 12 procentpoint til 79 procent. Det var dog godt hjulpet på vej af et produktmix, hvor 61 af flyvningerne var på charterbasis, og det skubber traditionelt belægningen i vejret.

Belægningen faldt dog en smule i forhold til marts, hvor der var 85.652 rejsende og 82 procent af den udbudte kapacitet blev solgt, men det tilskriver Norse den tidlige påske, hvilket øgede omsætningen i denne måned.

Hos Bjørn Tore Larsen, CEO og grundlægger af Norse Atlantic Airways, er der fortsat optimisme at spore.

“Vi bød velkommen til mere end det dobbelte af antallet af passagerer i forhold til samme periode sidste år og ser frem til en travl sommer forude. Vi gennemførte et rekordhøje 61 charteroperationer i løbet af måneden, og nu, hvor vi går over til at øge flyvningerne på vores eget netværk i sommersæsonen, er jeg glad for at bemærke, at vi allerede er godt positioneret til længerevarende charteraftaler til næste vinter.”

15 fly fra foråret 2025
Norse Atlantic Airways har brugt meget tid på at eksperimentere med rutenetværket for at finde det hele rigtige mix af ruter og destinationer. 

Senest har selskabet besluttet at etableret en rute i det kommende vintertrafikprogram mellem London-Gatwick og Cape Town i Sydafrika, men til gengæld dropper man vinterruterne til Barbados og Jamaica.

Fra Gatwick Airport flyver Norse derudover også til Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York-JFK, Orlando og Washington D.C. Flere af de amerikanske destinationer betjenes også fra Athen, Berlin, Paris-CDG og Rom samt fra Oslo, der også har en rute til Bangkok.

I slutningen af maj vil Norse Atlantic Airways råde over i alt 12 fly, idet to fly er kommet tilbage fra drylease-opgaver hos spanske Air Europa. Først i foråret 2025 ventes de sidste tre Boeing 787-8 Dreamlinere at vende tilbage fra Air Europa, hvorefter Norse selv skal beskæftige samtlige 15 langdistancefly på ruteflyvning, ACMI og ad hoc charter.

 

Relaterede artikler:

Norse annoncerer rute til Sydafrika

Norse: Rekordantal charterflyvninger i én måned

Norse lander kontrakt med nigeriansk flyselskab