Atlas Global vil øge til København

Det privatejede tyrkiske flyselskab Atlas Global overvejer daglige flyvninger fra Istanbul Atatürk til Københavns Lufthavn, efter flyene på ruten har været fuldt booket denne sommer.

Atlas Global har medvind på ruten til København.

I hvert fald i overført betydning. Det tyrkiske flyselskab med base i Istanbul Atatürk er så tilfredse med ruten til den danske hovedstadslufthavn, at man overvejer at udvide antallet af ugentlige flyvninger fra fire til syv – altså én afgang om dagen med et Airbus A320-fly.

Ruten er ellers præget af stor konkurrence, eftersom det nationale flyselskab Turkish Airlines opererer tre gange dagligt hele ugen, mens lavprisselskabet Pegasus – med udgangspunkt fra Sabiha Gökcen International Airport på den asiatiske side af millionbyen – også er en markant operatør på ruten.

Men Atlas Global befinder sig imidlertid fint med konkurrencen, og flyselskabet har ambitiøse planer for fremtiden.

”Vores første delmål er at få daglige flyvninger fra Istanbul Atatürk til København. Næste sommer vil vi gøre alt for at blive en daglig operatør på ruten. Og min forventning er, at det kan ske, fordi vores fly har været fuldt booket denne sommer. Vi er meget tilfredse med det danske marked,” siger Ayse Misirli Mirza, der er chef for Atlas Global i Danmark og Sverige, til CHECK-IN.dk.

Konkurrence gør stærk
Ayse Misirli Mirza mener, at der er plads til både Atlas Global og Turkish Airlines på det danske marked – også i fremtiden.

”Vi tror på, at konkurrence gør dig stærkere og hurtigere. Tyrkiet vil komme tilbage og blive en favoritdestination for danskerne, og så vil de få brug for flere afgange. Og det vil gavne passagererne, for med større konkurrence desto bedre priser kan de finde. Vi definerer os selv som et flyselskab liggende mellem et lavprisselskab og et traditionelt netværksselskab,” fortæller hun.

Atlas Global påbegyndte flyvninger til Københavns Lufthavn den 24. juni 2016, og det var kun få dage før et grusomt terrorangreb i Atatürk-lufthavnen. Flyselskabet indledte med fem ugentlige afgange, men antallet hurtigt blev reduceret til fire ugentlige flyvninger.

”Det var virkelig hårde tider, men det går rigtig godt i dag på trods af terrorangrebet,” forklarer Ayse Misirli Mirza og fortæller om, hvilke typer passagerer der fortrinsvis benytter ruten.

”Det er mest etniske passagerer, der flyver med os på København-ruten. Det er ikke kun tyrkere, men også irakere og iranere, for vi forbinder Europa til Mellemøsten fra København. Det er målet for os. Terrorangrebet påvirkede ikke det etniske marked, men det har det gjort for danske turister, der rejser til Tyrkiet.”

Bedre sikkerhed i Tyrkiet
Flere etniske danskere skal rejse med Atlas Global, lyder det fra flyselskabet, der forsøger at overbevise målgruppen om, at det igen er sikkert at rejse til Tyrkiet.

”Danskerne vil have sikkerheden i orden, før de rejser. Vi prøver derfor at vise dem, at alt bliver bedre og bedre, og at sikkerheden igen er god og stabil. Og vi kan også se, at interessen igen er stigende,” siger Ayse Misirli Mirza.

Danske turister er for eksempel begyndt at genoptage rejser til ferieyen Antalya i det sydlige Tyrkiet, og det mærker Atlas Global, der har en 75 minutters forbindelse til byen og desuden gratis busservice til Alanya fra Antalya.

Den gode sommersæson med fuldt bookede fly i indeværende år har været god for Atlas Global, men flyselskabet arbejder stadig på at etablere sig som en operatør, der leverer en helstøbt og solid service.

”Vi er stolte af at høre fra vores kunder, at når først de er ombord, kommer de altid tilbage. Det er det, vi prøver at gøre i markedet. Passagererne tror ved en fejltagelse, at vi er et lavprisselskab. Vi prøver derfor at gøre markedet opmærksom på, at vi er et full service-flyselskab,” fortæller Ayse Misirli Mirza.

Business Class-kampagne
Atlas Global lancerede for nyligt en kampagne, der skal få flere til at rejse på flyselskabets Business Class. Den 15. august indledte det tyrkiske selskab en kampagne, hvor man for et engangsbeløb på 3.500 dollar kan flyve ubegrænset på pågældende klasse i perioden fra den 1. oktober 2017 til den 31. maj 2018. Der vil være adgang til Business Class på alle Atlas Globals afgange, og man kan benytte sig af tilbuddet frem til den 5. november.

For 22.000 danske kroner kan man således rejse ubegrænset på Business Class på hele Atlas Globals rutenetværk i en otte måneder lang periode. Ved billetbestilling skal man dog betale for skatter og afgifter, der ikke er en del af engangsbeløbet. Som passager på lædersæderne i Business Class får man en god oplevelse i service og imødekommenhed fra besætningen.

Læs anmeldelse af Business Class-oplevelsen i denne artikel.

CHECK-IN.dk var inviteret af Atlas Global til at prøve flyselskabets service på Business Class på ruten mellem København og Istanbul. Atlas Global betalte flyrejsen.

 

Relaterede artikler:

Atlas Global holder fast i CPH-rute

God service på tyrkisk Business Class