Airbus A320-200 i Düsseldorf Airport. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

AtlasGlobal sætter flyene på jorden

Endnu et flyselskab er bukket under, og denne gang er det tyrkiske AtlasGlobal, der midlertidigt stopper. Flyselskabet fløj i en kort periode til både København og Stockholm.

Det privatejede tyrkiske flyselskab, Atlas Global, har i dag standset alle flyvninger i foreløbigt fire uger. Det fremgår af en kort erklæring på selskabets hjemmeside, hvor der ikke længere er adgang til at bestille billetter.

“I henhold til en beslutning truffet af vores flyselskab er vi gået ind i en ny omstruktureringsfase for fremover at kunne give dig en unik flyoplevelse. Fra den 26. november 2019 har vi midlertidigt standset alle vores flyvninger indtil 21. december 2019,” hedder det på hjemmesiden.

Heraf fremgår det også, at det indtil den 16. december ikke vil være muligt at købe billetter til selskabets flyvninger.

Flyselskabet har i en meddelelse til tyrkiske medier forklaret, at de nuværende økonomiske problemer har rødder i den situation, der opstod i løbet af 2015 og 2016 med terrorangreb og kupforsøg i Tyrkiet. Trods et forsøg på at implementere en ny strategi i 2018 er krisen blevet forstærket af den negative udvikling i den tyrkiske valuta samt støre omkostninger ved flytning fra Atatürk-lufthavnen til den nye Istanbul Airport.

13 fly på jorden
Frem til idag beskæftigede AtlasGlobal i alt 11 fly samt to fly i datterselskabet AtlasGlobal Ukraine. Der er tale om tre Airbus A330-200, tre Airbus A320-200 samt syv Airbus A321-200.

AtlasGlobal har haft hovedsæde i Istanbul, mens Antalya Airport også har været en vigtig lufthavn på grund af charteraktiviteterne. De internationale ruter har været koncentreret om Mellemøsten og Europa, og således har selskabet blandt andet fløjet til London-Stansted og Amsterdam. I forbindelse med ruten til Amsterdam indgik AtlasGlobal i foråret en codeshare-aftale med KLM.

Atlas Global startede ruter fra Istanbul til København og Stockholm i foråret 2016, og begge ruter lukkede igen i april 2018. I sensommeren 2019 genåbnede AtlasGlobal ruten til Stockholm, ligesom der også i en kort periode blev fløjet til Gøteborg.

 

Relaterede artikler:

Atlas Global lukker skandinaviske ruter

God service på tyrkisk Business Class

Nyt flyselskab på København-Istanbul rute