Atlas Global Airbus A320-200 (Foto: Bene Riobó | Creative Commons 4.0)

Atlas Global lukker skandinaviske ruter

Det tyrkiske flyselskab Atlas Global lukker fra slutningen af april selskabets ruter fra Istanbul til både København og Stockholm.

Det er udsigt til reduceret konkurrence på flyruterne fra Istanbul-Atatürk lufthavnen til både København og Stockholm. Det privatejede tyrkiske flyselskab Atlas Global har nemlig besluttet at lukke de to skandinaviske ruter.

Til København og Stockholm flyves der sidste gang den 23. april. Det bekræfter det tyrkiske flyselskabs kontor i Stockholm til CHECK-IN.dk.

I øjeblikket flyves der fire gange om ugen med et mix af 164 sæders Airbus A320 og 189 sæders Boeing 737-800 (opereret af SunExpress, red.) fra Istanbul til Stockholm, mens København-ruten betjenes fire gange ugentligt med Airbus A320.

Når Atlas Global forlader de to ruter bliver Turkish Airlines alene om betjeningen. På begge ruter tilbyder Turkish Airlines tre daglige afgange med varieret kapacitet. Morgenafgangen gennemføres med fly af typen Boeing 737-800, mens middagsrotationen på begge ruter foregår med et Airbus A330-300 langdistancefl. Derimod flyves aftenafgangen med Airbus A321-200.

Kun 24 måneder
Atlas Global er ifølge tyrkiske medier igang med at reducere det europæiske rutenet, og det er således i første omgang kommet til at gå ud over ruterne til Skandinavien, der i forvejen er meget konkurrenceudsatte.

Udover Turkish Airlines flyver tyrkiske Pegasus Airlines nemlig 10 gange om ugen fra Istanbul-Sabiha Gökcen til Arlanda samt 11 gange om ugen til København.

Atlas Global startede de skandinaviske ruter henholdsvis den 16. marts 2016 til Stockholm og den 24. juni 2016 til København, og der skulle således kun gå omkring 24 måneder, før det hele var slut igen.

 

 

Relaterede artikler:

Atlas Global vil øge til København

Atlas Global holder fast i CPH-rute

Nyt flyselskab på København-Istanbul rute