Første afgang på vandflyruten mellem Aarhus og København i 2021. (Foto: Nordic Seaplanes)

Atter flyforbindelse mellem Aarhus og København

Nordic Seaplanes tog en ny gate i brug, da årets første vandflyafgang mod København blev igangsat. SAS genoptager indenrigsruten fra Aarhus Airport på mandag.

Den 23. december sidste år fløj Twin Otter-vandflyet fra Nordic Seaplanes den sidste rundtur mellem Aarhus og København. Sidenhen fulgte coronanedlukningen, og ledelsen i vandflyselskabet har sidenhen været utålmodige efter at få ruten genoptaget.

Først var der en startdato den 2. februar, herefter blev det ændret til den 9. marts, og i dag den 7. april blev OY-NSA endelig sendt på vingerne igen. 

Første afgang var på rutenummer A1 kl. 07.00 fra Aarhus Havn, og indledningsvist er det planen, at der skal flyves to gange dagligt, indtil efterspørgslen retter sig. Hos Nordic Seaplanes kan man allerede registreret stigende efterspørgsel, om end det er fra et lavt udgangspunkt.

“I takt med, at Danmark åbner mere op, lemper virksomhederne også deres rejse- og møderestriktioner, og det kunne vi tydeligt se på dagens første afgang, hvor passagerbelægningen var på 60 procent. Det er vi godt tilfredse med, men vi er alligevel forsigtige i starten, hvor vi har valgt at flyve efter en reduceret fartplan, hvilket betyder, at vi letter fra Aarhus og København om morgenen og returnerer sidst på dagen,” siger Lasse Rungholm, administrerende direktør og kaptajn i Nordic Seaplanes.

Gate ved siden af Molslinjen
I vinterpausen har Nordic Seaplanes samtidig holdt flyttedag, hvad angår operationerne i havnebassinet i Aarhus Havn. A.P. Møller-Mærsk, der er en af havnens største virksomheder, har behov for mere plads, og derfor er Nordic Seaplanes flyttet til et nyt bassin i Østhavnen, hvor også Molslinjen er flyttet til.

Her er der samtidig bygget en ny gate og etableret gratis parkeringspladser. Det betyder samtidig, at ventefaciliteterne er blevet forbedret. Herudover er fordelen ved det nye område, at begge selskabets fly kan lægge til kaj på samme tid.

SAS klar fra Aarhus Airport
Nordic Seaplanes er kommet SAS i forkøbet med genstarten på indenrigsflyvningerne til København, hvilket også var tilfældet efter nedlukningen sidste forår. SAS vender tilbage til Aarhus Airport på mandag den 12. april, og herfra vil selskabet i første omgang flyve én gang dagligt.

Der bliver tale om en natstoppende ATR 72-600, der flyver fra Københavns Lufthavn kl. 17.10 og returnerer næste morgen kl. 06.50 fra Aarhus Airport.

 

Relaterede artikler:

Vil lokke SAS-kunder væk fra Aarhus Lufthavn

Stor fremgang for Nordic Seaplanes sidste år

Nordic Seaplanes får milliontab på coronakrise