Airbus A350-900 fra Qatar Airways. (Foto: John Taggart | CC 2.0)

Atter fuld plade for Qatar Airways i Norden

Qatar Airways genoptager beflyvningen af Helsinki efter 70 dages pause og er således tilbage i de fire nordiske lande, som blev betjent før coronakrisen.

Den 20. maj kl. 16.52 forlod rutenummer QR302 Helsinki Lufthavn med kurs mod Doha. Sidenhen har der ikke været passagerflyvninger fra den finske hovedstadslufthavn til det store trafikknudepunkt i Qatar.

Det vil Qatar Airways dog råde bod på, når selskabet den 29. juli genoptager flyvningerne til Helsinki med tre ugentlige afgange. Dermed er Qatar Airways tilbage på de fire nordiske markeder, der blev betjent før coronakrisen, og faktisk er det kun ruten til Gøteborg, der mangler at blive genetableret, før det nordiske rutenetværk er intakt.

Med ruten til Helsinki får Qatar Airways i første omgang 22 ugentlige flyvninger til og fra Norden, idet der flyves dagligt til Oslo og Stockholm samt fem gange om ugen til København. 

Første Golf-operatør til fire nordiske hovedstæder
Det bliver stadig en Airbus A350-900, der skal betjene ruten mellem Doha og Helsinki, når den bliver genoptaget efter 70 dages pause, og med brug af den rigtige størrelse fly, vil der blive indsat en “fornuftig og ansvarlig” kapacitet, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Der er ingen tvivl om, at der hentydes til konkurrenten Emirates, der er tvunget til at benytte enten Airbus A380 eller Boeing 777.

“Vi er glade for, at Helsinki vender tilbage til vores netværk, en betydelig indikator for genopretningen af det nordiske rejsemarked. Med i alt 22 ugentlige flyvninger til regionen er vi glade for at være den første Golf-operatør, der tilbyder fly til de fire nordiske hovedstæder i København, Helsinki, Oslo og Stockholm. Mens faldet i efterspørgsel efter flyrejser på grund af Covid-19 tvang os til midlertidigt at stoppe ruten til Helsinki, er vi stolte over at have fortsat med at flyve til København, Oslo og Stockholm,” siger koncernchef Akbar Al Baker i en pressemeddelelse.

Under COVID-19-pandemien har Qatar Airways også gennemført fragtflyvninger med Qatar Airways Cargo til Oslo, Stockholm, København, Gøteborg og Helsinki med transport af værnemidler og for at hjælpe eksportørerne i de nordiske lande. Når passagerflyvningerne til Helsinki bliver genoptaget, vil Qatar Airways gennemføre 39 ugentlige flyvninger til Norden med mere end 1.400 ton cargo hver uge i hver retning. 

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways indfører krav om visir for passagerer

Qatar Airways tilbyder 100.000 gratis flybilletter

Qatar Airways flyver videre