Qatar Airways Boeing Boeing 787 Dreamliner fra Qatar Airways i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Qatar Airways tilbyder 100.000 gratis flybilletter

Qatar Airways vil belønne sundhedspersonale over hele verden, og stiller 100.000 gratis returbilletter til rådighed for læger, sygeplejersker og paramedicinere.

Qatar Airways har igangsat et gigantisk markedsføringsstunt, der givetvis er inspireret af det amerikanske lavprisflyselskab JetBlue, der for nylig stillede to billetter til rådighed for op til 100.000 ansatte i det amerikanske sundhedsvæsen.

Det vil Qatar Airways tilsyneladende ikke stå tilbage for, så nu tilbyder Doha-selskabet 100.000 gratis returbilletter på Economy Class på selskabets rutenet for sundhedspersonale over hele verden.

Det er læger, sygeplejersker, paramedicinere og laboranter, der vil kunne gøre brug af tilbuddet, der også omfatter en rabat på 35 procent i de toldfrie forretninger i Hamad International Airport i Doha. Hver af de heldige kan vælge at tage en ledsager med på rejsen på samme vilkår.

Ifølge Qatar Airways vil det være muligt at registrere sig fra den 12. maj til den 18. maj, så man kan få den eftertragtede rabatkode, der giver adgang til gratis billetter i en afrejseperiode fra 26. maj til den 10. december 2020. Kravet er blot, at der skal bookes seneste 14 dage før afrejse, og flyselskabet understreger, at der vil være et begrænset antal pladser til rådighed på hver afgang.

Fordelt efter indbyggertal
Det er endnu usikkert, hvor mange billetter, der vil blive tildelt det danske marked. Ifølge Qatar Airways vil selskabet hver dag ved midnatstid (Doha-tid) frigive et antal billetter til hver marked fordelt efter indbyggertal. Det skulle betyde, at tilbudet fordeles efter fair og transparente principper.

Men da både Kina og Indien er nogle af de store markeder for Qatar Airways, så fylder Danmarks 5,8 millioner ikke meget op imod sammenlagt 2,8 milliarder i verdens to mest folkerige nationer. Derfor vil der sandsynligvis være et meget begrænset antal billetter til rådighed for det danske og skandinaviske marked. Det er dog ikke muligt at få bekræftet af flyselskabets danske ledelse.

“Vi har opbygget en stærk tillid i forhold til passagerer, regeringer, handelspartnere og lufthavne som en pålidelig partner under denne krise, og vi agter at fortsætte med at levere på denne mission ved at anerkende disse heltes utrolige indsats. Vores besætninger og flyoperation har aldrig givet op i løbet af de seneste tre måneder, aldrig opgivet håb eller deres mission for at hjælpe folk med at komme hjem til deres kære, og vi har ikke til hensigt at gøre det nu,” lyder det i en pressemeddelelse fra koncernchef Akbar Al Baker.

Det bliver ikke kun muligt at flyve til og fra Doha for de heldige, der får adgang til de gratis billetter. Inden udgangen af maj vil Qatar Airways have genoptaget trafikken til 52 destinationer, og i juni forventer selskabet at flyve til 80 destinationer over hele verden, herunder også København, Oslo og Stockholm.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways flyver videre

Flyene er på vej tilbage i luften

Qatar Airways lancerer otte nye destinationer i 2020