Airbus A330-200 fra Air China i København Lufthavn. (Foto: CPH)

Atter nonstop-flyvninger fra Skandinavien til Beijing

De kinesiske myndigheder har godkendt, at der fra den 3. september atter kan flyves direkte til Beijing fra i første omgang otte lande – herunder Danmark og Sverige.

Efter et halvt års nedlukning for direkte internationale passagerflyvninger til Beijing, har de kinesiske myndigheder onsdag besluttet at tillade direkte flyvninger fra i alt otte lande.

Det drejer sig om Danmark, Sverige, Østrig og Grækenland samt Thailand, Cambodja, Pakistan og Canada.

Dermed vil det fra torsdag den 3. september atter blive muligt at flyve nonstop til Beijing fra både København og Stockholm. Siden slutningen af marts har Air China trafikeret ruten fra København til Beijing via Shijiazhuang i Hebei-provinsen, hvorefter passagererne har fået lov at fortsætte til Beijing efter screening og 24 timers ophold.

Tilsvarende har rejsende fra Stockholm været nødt til at kalkulere med et kort ophold i enten Hohhot, Xi’an eller Tianjin, inden det var muligt at fortsætte rejsen til Beijing Capital International Airport.

Indførelsen af bestemmelsen om beskytte den kinesiske hovedstad mod importeret coronasmitte har været i kraft siden den 23. august.

Maksimalt 500 internationale passagerer om dagen
Det seneste mindre smitteudbrud i Beijing blev stoppet den 20. juli. Herudover har byen ikke haft nye udbrud i 26 på hinanden følgende dage.

Genoptagelse af direkte internationale flyvninger er et signal om, at Kina har fået indenlandske COVID-19-udbrud under kontrol. Selvom der har været små udbrud, er de alle hurtigt blevet inddæmmet og udryddet.” siger tidligere chefepedemiolog Zeng Guang fra Chinese Center for Disease Control and Prevention til det kinesiske medie Global Times.

Myndighederne er dog klar til at skride til handling, hvis det skulle vise sig, at der flyves smittede passagerer ind til Beijing. Det betyder blandt andet, at hvis der findes tre eller flere smittede flypassagerer på en flyvning til Beijing, så vil flyet blive omdirigeret til en anden kinesisk by. Herudover vil der være en maksimal begrænsning på 500 ankommende internationale passagerer per dag.

Passagerene på de direkte flyvninger til den kinesiske hovedstad skal ligesom øvrige rejsende til Kina gennemgå en 14-dages kollektiv karantæneperiode til medicinsk observation samt have foretaget nukleinsyretest to gange. Det sker i dette tilfælde på Beijing Ditan Hospital.

 

Relaterede artikler:

Svag opstart på interkontinentale ruter fra CPH

Passagerer til Beijing kan risikere at lande i Wuhan

Screener internationale passagerer til Beijing