Hohhot Baita International Airport (Fotoi: Landrum & Brown | PR)

Screener internationale passagerer til Beijing

De kinesiske myndigheder vil indtil videre screene alle internationale passagerer til Beijing i 12 kinesiske lufthavne. Kun raske og ikke smittebærende personer får lov at flyve videre til hovedstaden.

Mens Kina tilsyneladende har fået bugt med smittespredning af coronavirus, så ser det noget anderledes ud i resten af verden. Derfor har de kinesiske myndigheder taget initiativ til at sikre, at smitten ikke vender tilbage til Kina fra Europa, USA eller andre områder, hvor COVID-19 i øjeblikket udvikler sig hastigt.

Således har har de civile kinesiske luftfartsmyndigheder, CAAC (Civil Aviation Administration of China), besluttet at alle ankommende internationale fly til Beijing fra den 23. marts skal mellemlande i 12 udvalgte lufthavne, hvor passagererne skal gennemgå en undersøgelse.

Det vil blandt andet ske i forbindelse med ankommende fly fra Paris, London, Moskva og andre større europæiske destinationer, hvor der stadig er kinesiske flyoperationer.

12 byer bliver forpost
De nye bestemmelser trådte i kraft ved midnatstid natten til mandag, og det betyder, at alle flyvninger til Beijing først skal mellemlande i Tianjin, Shijiazhuang, Taiyuan, Hohhot, Shanghai, Jinan, Qingdao, Nanjing, Shenyang, Dalian, Zhengzhou eller Xi’an.

Her skal passagererne efter immigration- og paskontrol igennem en helbredsundersøgelse, og der bliver kun givet tilladelse til at rejse videre til Beijing, hvis der ikke er mistanke om smitte med coronavirus.

Ifølge China Daily vil pasagerer med mistanke om COVID-19 blive sendt til særlige karantæneområder i de 12 byer, og i tilfælde af bekræftet smitte, vil de blive indlagt på særligt udvalgte hospitaler.

Allerede fredag blev der taget hul på de nye kontroller, selvom den officielle startdato er den 23. marts. Air China-flyet fra Moskva den 20. marts og fra Paris den 22. marts måtte således en tur ned i Tianjin, inden flyvningen kunne fortsættes til Beijing. Rutefly fra Hainan Airlines mellem Tokyo og Beijing måtte fra den 20. til 22. marts mellemlande i Hohhot eller Tiayuan for at gennemføre kontrol.

Flere sundhedsressourcer
Ifølge CAA er tiltaget indført for at styrke sundhedkapaciteten, da kontrollerne således bliver spredt ud på 12 lufthavne i stedet for, at de alle foregår centralt i Beijing.

I øjeblikket modtager Beijing Capital International Airport ugentligt omkring 200 internationale fly fra 33 lande.

 

Relaterede artikler:

Forlænger Kina-aflysninger til 30. juni

Business jet-operatører vil ikke flyve til Kina

SAS aflyser Kina i resten af vinterprogrammet