Aalborg Lufthavn er Danmarks tredjestørste lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Fremgang på 37 procent i Aalborg Lufthavn

Der var i februar 2.620 passagerer om dagen i Aalborg Lufthavn, og det var 37 procent flere end i januar, hvilket i høj grad er resultatet af færre rejserestriktioner og fuld genåbning af samfundet.

Der går atter fremad i de danske lufthavne efter to måneder i december og januar, hvor omikronvarianten og nye restriktioner midlertidigt satte en stopper for den genrejsning af flytrafikken, der var godt i gang i efteråret.

Det er Aalborg Lufthavn et godt eksempel på, idet den nordjyske lufthavn i februar registrerede 73.375 rejsende, hvilket var 24 procent flere end i januar, hvor 59.194 fløj til og fra lufthavnen ved Nørresundby.

Men da februar havde 28 dage mod 31 i januar, var den reelle fremgang på hele 37 procent. Der var nemlig i gennemsnit 2.620 rejsende om dagen i februar mod blot 1.909 i januar.

“Det vidner om effekten af færre rejserestriktioner i Europa og et positivt syn på pandemiens udvikling,” vurderer lufthavnen i en pressemeddelelse.

Herudover har vinterferien også spillet ind, da der traditionelt er mange fritidsrejsende i ugerne 7 og 8.

Forventer løft i udenrigstrafikken
Dermed er optimismen øget ved indgangen til den første forårsmåned, hvor lufthavnen har registreret stigende interesse for ferierejser til udlandet.

Ryanair flyver allerede til London, og i indeværende uge genåbner Ryanair ruterne til Stockholm og Kaunas. Herudover vil den nye Volotea-rute til Napoli fra begyndelsen af maj sætte endnu mere fart på passagervæksten.

“Vi ser tilbage på nogle udfordrende vintermåneder, men nu ser det ud til, at vi kan se frem mod større rejseaktivitet i resten af 2022. Restriktioner lempes rundt omkring i Europa, og i forventer derfor at se et stort løft i udenrigstrafikken her i marts,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Stadig flest indenrigspassagerer
Kigger man februars trafiktal efter i sømmene, så viser det sig, at indenrigsrejsende vanen tro udgør langt den største del af passagererne. I alt 50.138 rejste på indenrigsruten til og fra København, og det svarer til 68 procent af det samlede antal passagerer.

Til gengæld var der fremgang hos de internationale rute- og charterpassagerer, der tilsammen udgjorde 23.162 rejsende. Det tal ventes at stige betydeligt i de kommende måneder.

“Indenrigstrafikken er nu er oppe på 83,5 procent af passagerniveauet i 2019. En del af dén positive udvikling skyldes dog også, at der igen er blevet flere muligheder for at rejse via København til udlandet. Det samme ser vi på ruten til Amsterdam, hvor KLM følger efterspørgsel ved at indsætte større fly og flere afgange på udvalgte dage,” uddyber lufthavnsdirektøren.

Samlet var passagertallet i Aalborg Lufthavn på 69,4 procent af niveauet fra februar 2019, hvilket var sidste sammenlignelige måned før coronapandemien.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn: Januar var påvirket af omikron

Passagerstigning på 51 procent i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn tæt på 2019-niveau