En Airbus A320-200 fra Austrian Airlines. Foto: Alan Wilson

Austrian udskifter Dash 8 med Airbus A320

Austrian Airlines modtager i august de første to af i alt 10 Airbus A320-fly, som skal erstatte selskabets 18 Dash 8 turbopropfly.

Austrian Airlines flåde af 18 Dash 8-400 turbopropfly med en gennemsnitsalder på over 15 år skal inden udgangen af 2021 udskiftes med 10 Airbus A320-jetfly.

Det annoncerede det østrigske flyselskab tilbage i januar i forbindelse med præsentationen af en ny strategiplan, der skal gøre Austrian Airlines mere robust over for konkurrence fra blandt andre lavprisselskaber.

Udskiftningen af turbopropflyene med større jetfly vil øge udbuddet af flysæder i Austrian Airlines mere end 10 procent.

Overtager fly fra selskaber i Brasilien og Kina
Austrian Airlines har nu sikret sig de første seks A320-200, som selskabet overtager fra brasilianske Avianca Brasil og kinesiske Juneyao Airlines.

Austrian modtager de første to fly fra Avianca Brasil i august, og siden følger ét fly til september og ét fly i oktober. Selskabet forventer dog først at sætte de fire fly i drift til december, efter at de nødvendige ændringer og tilpasninger af flyene er gennemført. De to A320-fly, som i øjeblikket flyver for Juneyao Airlines, leveres først i januar næste år.

“Disse seks ekstra A320’ere skal ses som et stærkt signal mod lavpriskonkurrenterne. Vi forsvarer vores markedsposition og er fast besluttet på at kæmpe for vores kunder,” siger Andreas Otto, Austrian Airlines’ kommercielle koncernchef.

De fire fly fra Avianca Brasil er seks-syv år gamle, mens flyene fra Juneyao Airlines er næsten 12 år gamle.

Fra 36 til 46 Airbus-fly
Når de sidste fire af de i alt 10 ekstra Airbus A320 er blevet tilføjet flåden inden udgangen af 2021, vil Austrian Airlines Airbus-flåde være øget fra 36 til 46 fly. Selskabets Airbus-flåde består i dag af syv A319, 23 A320 og seks A321.

Den samlede Austrian flåde omfatter i dag 82 fly – heriblandt seks Boeing 767 og seks Boeing 777 langdistancefly.

Austrian Airlines har allerede trukket to af Dash 8-flyene ud af flåden, og endnu et fly skal efter planen udfases i år. Næste år udfases yderligere ni af turbopropflyene, mens de resterende seks fly forlader flåden i løbet af 2021.

 

Relaterede artikler:

Ny strategiplan skal hjælpe konkurrencepresset Austrian

Austrian vil afværge lavprisangreb

EasyJet overhaler Austrian i Østrig