Pfizer-Biontech COVID-19-vaccine. (Foto: Shutterstock_1851529534)

BA-topchef: Vaccinerede bør kunne rejse frit

British Airways’ koncernchef Sean Doyle ser frem til udmelding fra den britiske regering om rejsemuligheder til sommer. Alle vaccinerede bør kunne rejse frit, mener han.

Personer, der er vaccineret mod COVID-19, skal have lov til at rejse uden begrænsninger, og ikke-vaccinerede personer med en negativ COVID-19-test skal ligeledes kunne rejse. Det siger British Airways’ koncernchef Sean Doyle til nyhedsbureauet Reuters.

Storbritannien vil tidligst tillade ferierejser til udlandet fra den 17. maj, men allerede inden den 12. april vil den britiske regering meddele, hvordan og hvornår ikke-væsentlige rejser ind og ud af landet kan genoptages.

Sean Doyle, der blev udnævnt til koncernchef i det britiske flyselskab i oktober sidste år, opfordrer Storbritannien til at samarbejde med andre regeringer om at åbne for rejser igen ved hjælp af vacciner og sundhedspas.

”Jeg synes, at folk, der er blevet vaccineret, skal kunne rejse uden begrænsning. De, der ikke er vaccineret, skal kunne rejse med et negativt testresultat,” sagde Sean Doyle til Reuters.

Vaccinationsprogram giver optimisme
Udrulningen af ​​vacciner i Storbritannien har givet koncernchefen en tro på, at British Airways kommer til at flyve på et større antal ruter igen til sommer, men samtidig understreger han, at opsvinget afhænger af, hvad den britiske regering melder ud den 12. april.

Storbritannien har i forhold til mange andre landet været hurtig til at rulle et vaccinationsprogram ud, og 44 procent af landets voksne befolkning, for det meste mennesker over 60, har nu fået det første stik med COVID-19-vaccine.

Den britiske regering har tidligere sagt, at enhver åbning for ferierejser skal ske på en retfærdig måde, hvor man ikke diskriminerer personer, som endnu ikke er blevet vaccineret.

Program afhænger af rejsevejleding
Sean Doyle forventer, at den britiske regering i første omgang kommer til at åbne for rejser til nogle destinationer, hvor smitterisikoen er lav, og den tilgang kommer til at afgøre, hvordan British Airways’ ruteprogram for sommersæsonen vil se ud.

British Airways-topchefen hæfter sig ved, at både Frankrig, Grækenland, Portugal, Cypern og Spanien alle har tilkendegivet, at de gerne vil byde britiske feriegæster velkommen tilbage. Det britiske flyselskab ser dog også mod fjernere destinationer for sommerprogrammet.

“Vi ser allerede på nye destinationer i løbet af sommeren, som vi ikke har fløjet til før, og det kan være på tværs af både langdistanceflyvning og kortdistanceflyvning,” siger Sean Doyle.

 

Relaterede artikler:

British Airways tilbyder COVID-19-test til at tage med på rejsen

British Airways lancerer digitalt sundhedspas

British Airways fjerner 19 langdistanceruter