VeriFLY er navnet på det nye rejsepas hos British Airways. Foto: BA

British Airways lancerer digitalt sundhedspas

British Airways er klar til at tage det digital sundhedspas VeriFLY i brug på ruterne til USA. Oneworld-partneren American Airlines har testet sundhedspasset siden november sidste år.

I november 2020 lancerede American Airlines sundhedspasset VeriFLY på udvalgte ruter. Nu følger British Airways efter og tager det digitale sundhedspas i brug på selskabets ruter mellem London og USA fra 4. februar.

Via VeriFLY-mobilappen kan passagerer dele deres COVID-19-testresultater og se, om de lever op til indrejsekravene på deres destination. Det er frivilligt for passagererne, om de vil benytte appen eller på anden vis dokumentere, at de lever op til indrejsekravene.

American Airlines testede i første omgang VeriFLY på en række ruter fra Miami til Syd- og Mellemamerika, og fra 23. januar blev appen taget i brug på alle selskabets internationale ruter.

Et begrænset antal ruter
British Airways afprøver i første omgang sundhedspasset på ruterne til USA, hvor selskabet i øjeblikket flyver til New York JFK, Los Angeles, San Francisco, Boston, Chicago, Dallas, Miami, Washington, Houston og Seattle.

”Selvom der i øjeblikket flyves i begrænset omgang, er det vigtigt, at vi gør så meget, som vi kan nu, for at hjælpe dem, der er berettigede til at flyve, og forbereder os på at hjælpe vores kunder med at navigere i kompleksiteten omkring skiftende globale adgangskrav, når verden åbner igen” siger Sean Doyle, koncernchef i British Airways.

”Vi er fortsat fokuserede og engagerede i at finde brugervenlige, evidensbaserede løsninger til at gøre rejser så smidige som mulige. Gennem disse forsøg håber vi at give rejsende og regeringer på begge sider af Atlanten de værktøjer og den tryghed, de behøver for at muliggøre en sikker rejse,” siger Sean Doyle.

Første selskab uden for USA
British Airways er partner med American Airlines via luftfartsalliancen oneworld, og det britiske selskab er det første uden for USA, der tilbyder sine kunder mulighed for at prøve VeriFLY.

VeriFLY er udviklet af softwarefirmaet Daon, der også arbejder med nogle af verdens førende bank- og kreditkortselskaber.

Softwaren giver folk mulighed for at kombinere rejsedokumenter og Covid-19-testresultater ét sted og derved sikre, at man lever op til indrejsekravene på destinationen, allerede inden man forlader sit hjem.

 

Relaterede artikler:

SAS-partner introducerer digitalt coronapas

Første flyselskaber tester IATA Travel Pass

IATA får konkurrence til nyt sundhedspas