Boeing 747-8 fra Lufthansa (Foto: Lufthansa | PR)

Bagageløst med Lufthansa til hele verden

I løbet af få dage vil det også være muligt at købe Economy Light-billetter hos Lufthansa, SWISS og Austrian til Afrika, Asien, Mellemøsten og Sydamerika.

Hvis man drømmer om at rejse på Economy Class uden indchecket bagage med Lufthansa til Tokyo eller Rio de Janeiro, så bliver det lidt billigere på alle nye bookinger foretaget fra onsdag den 30. oktober.

Fra dette tidspunkt vil Lufthansa-koncernen nemlig indføre Economy Light-billettypen på ruterne til Afrika, Asien, Mellemøsten og Sydamerika. Det gælder både Lufthansa German Airlines samt Austrian Airlines og SWISS, der også er en del af den tyske luftfartskoncern.

I dag inkluderer selskabets Economy Class-priser til disse geografiske områder et stykke bagage med en vægtbegrænsning på 23 kg med undtagelse af Japan, hvor der er tilladt to stykker bagage.

“Pristypen har været tilgængelig til Nordamerika siden sommeren 2018, og det er den billigste mulighed for prisbevidste passagerer, som kun ønsker at rejse med håndbagage og ikke har brug for en fleksibel billet,” hedder det i pressemeddelelsen fra Lufthansa.

Øverst i søgeresultater
Det handler dog ikke på nogen måde om, at der er stor efterspørgsel efter en bagageløs billetpris. En stor del af forklaringen skal findes i det faktum, at flyselskaberne kæmper en indædt kamp for at komme til at ligge øverst i søgeresultaterne hos online-rejsebureauer og prissammenligningstjenester.

Ved at skrælle alle services af billetprisen, vil flyselskaberne med de såkaldte Economy Light-priser komme op som de første, når man søger på rejser og sorterer resultaterne efter billigste billetpris. I stedet må kunderne have lommeregneren frem for at finde slutprisen, når bagage og andre tillæg er blevet valgt. For det er nok de færreste, der tager på en flyrejse til Japan eller Brasilien blot medbringende håndbagage.

Lufthansa oplyser, at servicekonceptet ombord er uforandret på Economy Light, hvilket vil sige, at måltider og drikkevarer som hidtil vil være gratis.

De nye billetpriser vil være tilgængelige direkte på de tre flyselskabers hjemmesider samt gennem de rejsebureauer, der har adgang til Lufthansas billetpriser via den særlige NDC-distributionsplatform.

I hælene på Air France-KLM
Det er flere måneder siden, at Air France-KLM introducerede Economy Light på ruterne til Asien, mens SAS stadig kun tilbyder bagageløse billetpriser på rejser i Europa samt til og fra Nordamerika.

Air France og KLM indførte ”hand baggage only”-billetter tilbage i juni 2013. British Airways fulgte efter på visse ruter i september samme år, og disse selskaber har således været nogle af pionererne på området.

 

Relaterede artikler:

Finnair hopper med på Light-bølgen til USA

Succesfuld Lufthansa-test i Skandinavien

Air France-KLM med bagageløse USA-priser