Abu Dhabi International Airport.

Baltere vil flyve til Mellemøsten

I samarbejde med Etihad Airways lancerer airBaltic til december en ny rute til Abu Dhabi. Det bliver den første direkte rute fra Østersøregionen til hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater.

Den 16. december sender lettiske airBaltic første fly af sted til hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater, Abu Dhabi. AirBaltic-hubbet i Riga bliver dermed den første lufthavn i hele Baltikum og Norden med en direkte rute til Abu Dhabi.

Selvom ruten lanceres i et nært codeshare-samarbejde med Etihad Airways, er det af juridiske årsager airBaltic, som skal gennemføre flyvningerne. Udover Abu Dhabi-ruten har selskaberne indgået aftaler om et omfattende codeshare-samarbejde på en lang række af selskabernes eksisterende ruter.

For Etihad Airways drejer det sig om 19 airBaltic-destinationer, primært i Norden og Østeuropa, hvor selskabets flight code, EY, fremover bliver tilføjet. Blandt de 19 destinationer finder man blandt andet Billund og København, hvilket betyder, at også danske rejsende får glæde af det nye samarbejde.

Hele vejen til Jakarta og Singapore
Til gengæld for codeshare-samarbejdet i Norden har airBaltic fået sin flight code, BT, på Etihad Airways-flyvningerne fra Abu Dhabi til Cairo, Jakarta, Singapore, Bangkok, Amman og Muscat.

”Vi er glade for nu at kunne forbinde Letland med De Forenede Arabiske Emirater og dermed forbedre vores service til kunderne ved at reducere rejsetiden betydeligt mellem de to hovedstæder. Vores codeshare- og interline-samarbejde vil også tilbyde gode forbindelser til passagerer, der rejser via Abu Dhabi til og fra de vigtigste destinationer i Australien, Asien, Afrika og Mellemøsten,” sagde Martin Gauss, direktør for airBaltic, da nyheden blev offentliggjort.

Ruten skal flyves fire gange ugentligt med et Airbus A319-fly fra tjekkiske CSA, da airBaltic ikke selv råder over fly, som kan flyve nonstop til Abu Dhabi. Airbus-flyet er indrettet med 116 sæder, fordelt med 14 på business og 102 på økonomiklasse.