Check-in-skranker i Berlin Brandenburg Airport. (Foto: Flughafen Berlin Brandenburg (FBB))

Bedste måned i Berlin efter åbningen

Berlin Brandenburg Airport har haft sin bedste måned, siden den åbnede i oktober sidste år. I august håndterede lufthavnen over 1,4 millioner passagerer.

Berlinernes nye storlufthavn, Berlin Brandenburg Airport (BER), oplever stigende passagertal, selv om coronapandemien stadig sætter tydelige spor.

Lufthavnen har netop haft sin hidtil bedste måned siden åbningen for 10 måneder siden. I august passerede 1,43 millioner passagerer gennem lufthavnen, hvilket var omkring 180.000 flere end i juli.

I august 2020, hvor pandemien var mere fremtrædende end i dag, blev der håndteret omkring 830.000 passagerer. Da Brandenburg-lufthavnen på daværende tidspunkt ikke var åbnet, dækker tallet over det samlede antal rejsende til og fra lufthavnene Berlin Tegel og Berlin Schönefeld.

Til sammenligning håndterede de to tidligere Berlin-lufthavne i alt 3,2 millioner i august 2019. Der er med andre ord stadig et godt stykke op til Berlins passagerniveau fra før pandemien.

Vaccination har positiv effekt på efterspørgel
Berlin Brandenburg Airport havde i august 12.700 flyoperationer, hvilket var 1.100 flere end i juli i år. I august 2020 lød tallet på 9.600 i Tegel- og Schönefeld-lufthavnene, og i august 2019 var antallet cirka 25.000 operationer.

Begge startbaner i Brandenburg-lufthavnen er blevet brugt siden april i år, og hver måned bliver der skiftet mellem dem. Det sikrer en mere jævn fordeling af flystøj, oplyser lufthavnsoperatøren Flughafen Berlin Brandenburg (FBB). Den sydlige startbane blev brugt i august.

”Den ekstra stigning i antallet af passagerer er et positivt tegn, selvom vi stadig er langt fra at nå resultaterne fra 2019 – før krisen begyndte,” siger Engelbert Lütke Daldrup, administrerende direktør i Flughafen Berlin Brandenburg.

”Vaccination, der nu er blevet muligt for mange mennesker, giver ekstra sikkerhed, når man planlægger en ferie og har dermed også haft en positiv effekt på efterspørgslen på flyrejser. På trods af rejserestriktionerne, som stadig varierer meget, har passagererne genvundet tillid til processerne fra indcheckning til bagageudlevering.”

Passagerer tilfredse med Brandenburg-lufthavn
Berlin Brandenburg Airport blev indviet i slutningen af oktober 2020 efter ni års forsinkelse. Det skandaløse forløb indebar blandt andet, at anlægsprisen endte med at blive tre gange så høj som oprindeligt planlagt.

Forløbet omkring Brandenburg-lufthavnen har været alt andet end succesfuldt, men flypassagererne lader til at være fint tilfredse med storlufthavnen efter åbningen.

En undersøgelse har vist, at passagererne er mere tilfredse med Brandenburg-lufthavnen end den tidligere Tegel-lufthavn. Den nye Berlin-lufthavn har modtaget en gennemsnitlig vurdering på 1,9 fra passagererne mod 3,4 til Tegel, hvor 1 er den højeste score.

Det hører dog med, at Brandenburg blev vurderet i sine første åbne måneder i slutningen af 2020 og begyndelsen af 2021, hvor der var store mængder plads til få passagerer. Tegel blev vurderet i 2019, der var lufthavnens sidste fulde driftsår, og hvor lufthavnen var stærkt overbelastet.

 

Relaterede artikler:

Ny Berlin-lufthavn skuffer

Passagerer er tilfredse med ny Berlin-lufthavn

Ny Berlin-lufthavn tilføres 14 milliarder kroner