Foto: Berlin Brandenburg Airport.

Passagerer er tilfredse med ny Berlin-lufthavn

Berlin Brandenburg Lufthavn bliver betydeligt bedre bedømt end den gamle Tegel. Det har formentlig hjulpet på karaktererne, at trafikken ikke har været særlig stor i den nye lufthavns første levetid.

Passagererne er markant mere tilfredse med den nye Berlin Brandenburg Lufthavn (BER), end de var med den gamle Tegel Lufthavn.

Den nye Berlin-lufthavn modtager en gennemsnitlig vurdering på 1,9 fra passagererne mod 3,4 til Tegel, hvor 1 er den højeste vurdering, viser en ny undersøgelse.

Berlin Tegel-lufthavnen i solskin. (Foto: Th. Voekler / Wikimedia Commons)

Hvor Berlin Brandenburg Lufthavn blev vurderet i sine første levemåneder, er vurderingen af Tegel blevet foretaget i lufthavnens sidste fulde driftstår, som var 2019.

Det var før udbruddet af corona, og dengang Tegel var voldsomt overbelastet, og kun de mest presserende investeringer var blevet foretaget på grund af lufthavnens forestående lukning.

Skandale-lufthavn
Berlin Brandenburg Lufthavn åbnede i slutningen af ​​oktober 2020 efter et skandaløst forløb, som blandt andet indebar en forsinkelse på ni år, og en pris, der endte med at være tre gange så høj som oprindeligt planlagt.

Når den ny lufthavn har fået så gode vurderinger, hænger det formentlig sammen med, at der i begyndelsen kun var få passagerer gennem den på grund af coronaen.

Kun en brøkdel af det forventede antal passagerer har hidtil benyttet den nye lufthavn, selvom antallet er steget kraftigt hen over sommeren. Men to af de tre terminaler er stadig lukkede.

En ren lufthavn
Men de, der trods alt benyttede lufthavnen, har givet den en samlet vurdering på 1,9. De bedste bedømmelser blev givet for, hvor ren lufthavnen er. Her landede den samlede bedømmelse på 1,4, mens toiletfaciliteterne endte på 1,8.

Sikkerhedskontrollen scorede ligeledes pænt. Her endte det med en bedømmelse på 1,7 i venlighed og 1,8 i ventetid. Venteområdernes indretning med siddepladser og gratis Wi-Fi hentede bedømmelsen 1,9.

Det var ikke muligt for gæsterne i lufthavnen at give nogen meningsfuld bedømmelse af butikker og spisesteder, da de stort set alle sammen var lukket ned, da undersøgelsen blev foretaget.

6.352 passagerer blev spurgt
Det var den internationale analysevirksomhed Epinion, der fra november 2020 til april 2021 spurgte i alt 6.352 afgående passagerer fra Berlin Brandenburg Lufthavn om deres mening.

Byen Berlin ejer 37 procent af lufthavnen og delstaten Brandenburg ligeledes 37 procent, mens de resterende 26 procent af aktierne ejes af den tyske stat.

Fra Danmark flyver SAS, easyJet og Norwegian til Berlin Brandenburg fra København, mens easyJets rute fra Aarhus Airport til Berlin er den eneste direkte fra Jylland.

 

Relaterede artikler:

Ny Berlin-lufthavn tilføres 14 milliarder kroner

Ny Berlin-lufthavn: Tilbage til 2019-niveau i 2025

Fagforening vil have lukket Berlin-terminal

Au revoir – Auf Wiedersehen Berlin Tegel