Illustration: easyJet

Berlin bygger hangar til flyselskab

EasyJet får i fremtiden vedligeholdt sin europæiske flyflåde i lufthavnen i Berlin. Byggeriet af hangar med plads til fire fly ad gangen går i gang til efteråret.

Hidtil har lavprisselskabet easyJet fået udført de større vedligeholdelsesarbejder i Storbritannien. Det bliver der snart lavet om på.

EasyJet vil bygge en stor hangar i Flughafen Berlin Brandenburg (BER), hvor alle flyene fra easyJet Europe i fremtiden skal serviceres.

Arbejdet med at bygge hangaren bliver indledt til efteråret, og den ventes at stå færdig i begyndelsen af 2023. Byggeriet samt udbygningen af allerede eksisterende faciliteter løber op i omkring 20 millioner euro (næsten 150 millioner kroner, red.).

Lufthavnen finansierer omkring halvdelen af omkostningerne, som easyJet betaler tilbage gennem en lejeaftale.

Hangar på 10.000 kvadratmeter
Den nye hangar i Berlin Brandenburg bliver easyJets første hangar til vedligeholdelse uden for Storbritannien.

Hangaren bliver på omkring 10.000 kvadratmeter og får plads til, at der kan arbejdes på fire fly af ​​Airbus A321-størrelsen ad gangen.

EasyJet har siden sommeren 2020 udført lettere vedligeholdelsesarbejde udendørs i Berlin. Opførelsen af ​​ egen hangar i Berlins lufthavn er ifølge selskabet det næste logiske skridt for at kunne servicere den europæiske easyJet-flåde.

Lavprisselskabet er ikke længere et rent britisk foretagende. EasyJet-gruppen har tre datterselskaber: Det britiske easyJet, der har 169 fly i flåden, det østrigske easyJet Europe, der har 119 fly i flåden samt easyJet Switzerland, der har 27 fly i sin flåde.

“Investeringen i egen hangar i det kontinentale Europa understreger den strategiske betydning vores base har for easyJet-netværket og det tætte samarbejde med lufthavnsselskabet Berlin Brandenburg,” siger Stephan Erler, easyJets landechef i Tyskland.

’Lufthavn er attraktiv for udenlandske investorer’
”EasyJets beslutning om at foretage en større investering i Flughafen Berlin Brandenburg er et tydeligt tegn på, at BER er et attraktivt sted for stærke internationale brands i luftfartsindustrien,” siger Engelbert Lütke Daldrup, administrerende direktør for Flughafen Berlin Brandenburg.

”Valget er også et klart signal for regionen, da det viser, hvor attraktive vi er for udenlandske investorer. Vi er meget glade for, at easyJet har valgt Tyskland og BER til sin første vedligeholdelseshangar uden for Storbritannien.”

Siden 2004 har easyJet haft fly i Berlin. På et tidspunkt var der 34 fly stationeret i den tyske hovedstad. Under coronakrisen er antallet af fly faldet, men selskabet er for øjeblikket i gang med at øge trafikken til og fra den tyske hovedstad.

Hvor mange nye jobs, der bliver skabt i kølvandet på den nye hangar, er ikke klart.

 

Relaterede artikler:

EasyJet tæt på 100 destinationer fra Berlin

EasyJet overtager op til 25 airberlin-fly

Ny Berlin-lufthavn tilføres 14 milliarder kroner