Fly på forpladsen i Berlin Brandenburg Airport. Foto: Anikka Bauer, Flughafen Berlin Brandenburg GmbH

Berlin-lufthavn stormer frem

Berlin Brandenburg Airport har i løbet af de seneste måneder oplevet klar passagerfremgang. I april håndterede lufthavnen en halv million flere passagerer end i marts.

Coronapandemien gjorde det ualmindeligt svært for Berlin Brandenburg Airport (BER) i lufthavnens første levetid efter åbningen i slutningen af oktober 2020.

Den nye storlufthavn havde – som de fleste andre lufthavne – yderst begrænset trafik, der samtidig gik hårdt ud over økonomien. Men nu er lufthavnen på vej til mere eller mindre normale tider med stærkt stigende passagertal.

I april håndterede Berlin Brandenburg i alt 1,8 millioner passagerer i Terminal 1 og 2, hvilket var en markant stigning i forhold til måneden før. I marts valfartede 1,3 millioner passagerer gennem terminalerne, og i februar var tallet 950.000 passagerer. I april 2021 håndterede Berlin-lufthavnen i alt 300.000 passagerer.

Selv om april var en god måned for Berlin Brandenburg, er der dog stadig et godt stykke op til niveauet fra før pandemien. I april 2019 rejste 3,1 millioner passagerer gennem terminalerne i de daværende Berlin Tegel- og Schönefeld-lufthavne.

Optimistiske for den videre trafikudvikling
I årets første fire måneder har Berlin Brandenburg håndteret i alt 4,8 millioner rejsende. Det er fire millioner passagerer flere end i den samme periode i 2021.

”Med næsten fem millioner passagerer i de første fire måneder har vi allerede nået halvdelen af ​​det samlede niveau fra det foregående år. Det efterlader os optimistiske for den videre udvikling af flytrafikken i år,” siger Aletta von Massenbach, administrerende direktør i lufthavnsoperatøren Flughafen Berlin Brandenburg (FBB).

”Specielt i påskeferien demonstrerede vi, at BER-lufthavnen er udstyret til at håndtere et stigende antal flyvninger. Vi fortsætter med at arbejde hårdt sammen med vores partnere for at tilbyde vores passagerer den bedst mulige drift i fremtiden.”

I alt 14.600 fly lettede og landede i Berlin Brandenburg i april, hvilket var en stigning på 2.100 flyvninger sammenlignet med marts. I april 2021 var der i alt 4.800 operationer i den tyske storlufthavn. April 2019 noterede sig for i alt 24.600 operationer i lufthavnene Berlin Tegel og Berlin Schönefeld.

 

Relaterede artikler:

Berlin-terminal åbnet med halvandet års forsinkelse

EU godkender milliardstøtte til nordeuropæisk lufthavn

9,95 millioner passagerer i Berlin Brandenburg