Terminal 2 i Berlin Brandenburg Airport er blevet åbnet. (Foto: Oliver Lang | Flughafen Berlin Brandenburg GmbH | PR)

Berlin-terminal åbnet med halvandet års forsinkelse

COVID-19 udskød åbningen af Terminal 2 i Berlin Brandenburg Airport, men efter halvandet år i dvale er terminalen nu endelig blevet taget i brug. Terminalen skal primært benyttes af et stort lavprisflyselskab.

Efter et årti med byggesjusk, budgetoverskridelser og andre uforudsete udfordringer stod den stærkt forsinkede storlufthavn Berlin Brandenburg Airport endelig klar til brug den 31. oktober 2020. Oprindeligt skulle lufthavnens Terminal 2 være taget i brug i oktober samme år, men sådan gik det ikke.

Storlufthavnen åbnede nemlig midt under den første bølge af COVID-19-pandemien, og det betød, at der var færre rejsende, end man oprindeligt havde regnet med, hvilket resulterede i, at lufthavnen udskød ibrugtagningen af Terminal 2 for at kunne spare en halv million euro om måneden.

Nu er der tilsyneladende igen kommet nok gang i flytrafikken til, at der har været grundlag for at slå dørene op for Terminal 2. Ifølge lufthavnen er åbningen ansporet af, at sommertrafikprogrammet netop er gået i gang. Derudover venter påskeferien og en forventet stigning i trafikken også forude.

Ryanair rykker ind
De første rejsende, der benyttede den nye terminal, blev sendt af sted med en Ryanair-afgang, der havde kurs mod London-lufthavnen Stansted. Efter at være gennem terminalen fløj passagererne mod den britiske hovedstadslufthavn klokken 14 onsdag den 24. marts.

Det var ikke tilfældigt, at det netop var en afgang fra Ryanair, der blev brugt til at indvie den nye terminal. Lavprisselskabet bliver fremover den primære bruger af Terminal 2, da alle selskabets flyvninger vil afgå fra terminalen fra og med den 31. marts.

Efter den 6. april vil alle flyselskabets rejsende ligeledes ankomme i terminalen, hvor de også vil få udleveret deres bagage. Passagerer fra andre flyselskaber vil dog også stifte bekendtskab med terminalen, da visse andre flyvninger også vil ankomme hertil, fortæller Berlin Brandenburg Airport.

Flere restauranter og butikker på vej
Selvom terminalen officielt er blevet åbnet, er alt endnu ikke helt på plads. Den tyske virksomhed Heinemann Bros, der blandt andet også driver tax free-butikker i Københavns Lufthavn, har netop åbnet selskabets første butik i Terminal 2, og ifølge lufthavnen følger flere andre forretninger trop i løbet af april.

Udvalget af serveringssteder bliver også en smule begrænset i begyndelsen, fortæller lufthavnen. I første omgang er der blevet rykket en madvogn ind i Terminal 2, og derudover er der også muligheder for at spise og drikke airside. I løbet af de kommende uger forventes flere restauranter og lignende dog at blive etableret i terminalen.

Terminal 2 er desuden udstyret med eget check-in-område til både afgange og ankomster. Den er forbundet med afgangsområdet i Terminal 1 via to broer, som rejsende kan benytte, hvis de skal fra den ene terminal til den anden. Derudover er der både også direkte adgang fra lufthavnens togstation samt parkeringshuset til den nyåbnede terminal.

 

Relaterede artikler:

9,95 millioner passagerer i Berlin Brandenburg

Bedste måned i Berlin efter åbningen

Ny Berlin-lufthavn skuffer