Berlin Tegel-lufthavnen i solskin. (Foto: Th. Voekler / Wikimedia Commons)

Berlin-Tegel bliver ‘hub’ hos easyJet

Det britiske lavprisflyselskab easyJet tilføjer Berlin-Tegel som én ud af ni nye ’hubs’, og kunderne vil kunne booke gennemgående flyvninger fra blandt andet København og Aarhus.

Europas næststørste lavprisflyselskab, easyJet, er klar med en række nye lufthavne i det såkaldte ’Worldwide by easyJet’.

Berlin-Tegel bliver den ene af de nye ’hubs’ hos det britiske flyselskab, og der vil fra den kommende sommer lanceres otte nye ruter. EasyJet vil således flyve til Alghero, Bari, Edinburgh, London-Gatwick, Olbia, Paris Orly og Prag.

Herudover kunne easyJet forleden afsløre, at selskabet pr. 1. september i år får en ny rute til Aarhus Lufthavn, så lavprisflyselskabet fremover vil have ruter fra Danmarks to største byer til Berlin-Tegel. Det er første gang, at easyJet vil operere fra en anden dansk lufthavn end Københavns Lufthavn.

Vigtigt marked
EasyJet øger desuden antallet af frekvenser på de tyske indenrigsruter fra Berlin-Tegel til München, Düsseldorf og Frankfurt. Ruter, der primært appellerer til forretningsrejsende.

Når samtlige nye ruter er opstartet, vil easyJet samlet set kunne tilbyde 100 ruter fra de to Berlin-lufthavne Tegel og Schönefeld. Og den samlede, årlige kapacitet fra Berlin-lufthavnene vil ramme 16 millioner sæder, hvilket gør easyJet til Berlins største flyselskab.

”Berlin er et vigtigt marked for easyJet med mere end 50 millioner passagerer, der har fløjet til eller fra Berlin med os siden 2004,” siger Johan Lundgren, koncernchef hos easyJet.

”Vi er glade for at kunne meddele, at vi vil udvide vores ’Worldwide by easyJet’-forbindelsesplatform til Berlin-Tegel fra sommeren 2018. Tilføjelsen af Tegel, sammen med andre nøglelufthavne i vores netværk, betyder, at 58 millioner passagerer easyJet-kunder vil få mulighed for at forbinde sig med andre flyselskaber eller easyJets ruter.”

Mange nye ‘hubs’
I 2017 blev London Gatwick tilføjet som en ny ’hub’ hos easyJet, og i indeværende år vil yderligere otte lufthavne blive føjet til. Foruden Berlin-Tegel er der tale om Venedig, Paris Orly, Paris Charles de Gaulle, Milan Malpensa, Amsterdam Schiphol, Edinburgh og Inverness. Det britiske lavprisflyselskab har endnu ikke afsløret, hvilket selskab man vil lave en aftale med i Berlin-Tegel.

EasyJet har desuden lavet en partnerskabstale med Thomas Cook Airlines i London Gatwick, der betyder endnu flere muligheder for easyJet-kunderne. Fremover vil det således i samme booking være muligt at købe flybilletter til Caribien, ligesom samarbejder med flyselskaberne La Compagnie og Corsair gør det muligt at rejse til USA, Afrika og området ved Det Indiske Ocean.

 

Relaterede artikler:

EasyJet rykker ind i Aarhus Lufthavn

EasyJet tæt på 100 destinationer fra Berlin

To nye nordiske Berlin-ruter

Fortsat færre flyforbindelser til Berlin

EasyJet øger endnu engang på København-Berlin