Wizz Air Airbus A320 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Billund får direkte flyforbindelse til Sofia

Fra juni åbner Wizz Air den 11. rute fra Billund Lufthavn, når Sofia kommer på rutekortet fra den jyske lufthavn. Til gengæld er en rumænsk rute forsvundet.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air fylder godt i Billund Lufthavn, og fra den kommende sommer øges aktiviteten. 

Det sker, når Wizz Air den 3. juni åbner en rute til den bulgarske hovedstad Sofia. Der flyves to gange om ugen, henholdsvis onsdag og søndag.

Flyet afgår fra Sofia kl. 19.25 lokal tid med ankomst i Billund Lufthavn kl. 21.25. Flyet vendes på 30 minutter, hvorefter returflyvningen finder sted kl. 21.25, mens ankomsten i Sofia Airport sker kl. 01.40 lokal tid.

“Vi er rigtig glade for, at Wizz Air fortsætter deres vækst og positive udvikling i Billund Lufthavn. Vi har gennem længere tid arbejdet med Wizz Air på at få ruten i gang, da vi ser et godt marked for en direkte forbindelse mellem Vestdanmark og Bulgariens hovedstad,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Sofia-ruten fra Billund bliver Wizz Airs anden rute i Skandinavien. I juni 2016 etablerede Wizz Air en rute fra København til Sofia, der blev startet op med tre ugentlige afgange, der sidenhen er blevet øget til fem.

Større end i CPH
Det er ikke alt, hvad Wizz Air etablerer, der bliver succesfuldt. Den 3. september sidste år åbnede selskabet en rute mellem Billund og rumænske Timisoara med to ugentlige afgange. Den rute holdt ikke mere end et par måneder.

Udover den nye rute til Sofia flyver Wizz Air i det kommende sommertrafikprogram fra Billund Lufthavn til Wien i Østrig, Tuzla i Bosnien-Hercegovina, Vilnius i Litauen, Gdansk, Krakow og Warszawa i Polen, Bukarest, Cluj-Napoca og Iasi i Rumænien samt Kiev i Ukraine.

Dermed har Wizz Air mere en dobbelt så mange ruter fra Billund end fra Københavns Lufthavn, hvorfra det ungarske lavprisflyselskab i dag flyver til Sofia, Kutaisi i Georgien, Skopje i Nordmakedonien samt Kiev og Lviv i Ukraine.

 

Relaterede artikler:

Billund får fjerde Rumænien-rute

Wizz Air annoncerer rute nummer 100 i Norden

Wizz Air-rute nummer to fra CPH