Wizz Air A320-fly.

Wizz Air-rute nummer to fra CPH

Få dage før Wizz Air åbner sin første rute fra Københavns Lufthavn annoncerer selskabet nu åbningen af rute nummer to til juni.

På tirsdag gør det ungarske lavprisselskab Wizz Air sin entré i Københavns Lufthavn med sin første rute, når selskabet begynder at flyve to gange om ugen til Skopje i Makedonien. Allerede inden den rute er åbnet, er selskabet klar til at åbne en CPH-rute mere.

Fra den 13. juni vil selskabet således flyve tre gange om ugen mellem København og Bulgariens hovedstad Sofia. En destination som ingen andre selskaber i dag flyver til fra København. Det betyder at Wizz Air får en betydelig opstartsrabat i rutens første fem leveår.

”Vi er glade for at annoncere endnu en spændende rute fra Danmark. Sammen med Skopje er Sofia den anden by, vi flyver til med lave billetpriser fra København. Vi er overbeviste om, at danske rejsende vil sætte pris på at besøge østeuropæiske Sofia, der er en dynamisk hovedstad med mange flotte monumenter og en utrolig spændende historie,” siger Gabor Vasarhelyi, der er kommunikationschef for Wizz Air.

Nyt og spændende 
Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, ser et stort potentiale i Wizz Airs omfattende netværk i Østeuropa.

”Med Wizz Airs to nye ruter til Østeuropa er vi i gang med at få lukket op for et helt nyt spændende marked – ikke blot for danske rejsende, men også for østeuropæere, der får nemmere ved at tage på ferie og forretningsrejse til Danmark,” siger Peter Krogsgaard.

Der flyves fra Sofia mandag, onsdag og fredag klokken 18:00 og retur fra Københavns Lufthavn klokken 20:15. Rejsetiden er to timer og 45 minutter.

To ruter fra Billund
Wizz Air har hovedsæde i Budapest Liszt Ferenc-lufthavnen og en stor afdeling i Genève i Schweiz. Selskabet fløj sidste år 16,5 millioner passagerer og råder over 64 Airbus A320 og A321 fly, der betjener 120 destinationer i 38 lande, primært i Østeuropa. Selskabet har bestilt yderligere 147 Airbus 321 fly frem til 2024.

Wizz Air har to ruter fra Billund til polske Gdansk og Vilnius i Litauen. Selskabet har desuden tidligere forsøgt at markedsføre Malmøs Sturup-lufthavn som Malmo-Copenhagen Airport. Et markedsføringsstunt, som Københavns Lufthavn fik sat en stopper for. Wizz Air har i dag 12 ruter til og fra Malmø Sturup – inklusiv ruter til Skopje og Sofia.