Dornier 328JET fra SUN-AIR. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Billund-rute til Bruxelles overtages af SUN-AIR

Brussels Airlines har opgivet at fortsætte ruten fra Billund til Bruxelles, men danske SUN-AIR vil atter prøve kræfter med ruten, der genåbnes i begyndelsen af september.

Fra mandag den 7. september bliver det atter muligt at flyve direkte fra Vestdanmark til Bruxelles, der er hovedkvarter for EU-Kommissionen. Billund-selskabet SUN-AIR vil fra denne dato flyve to gange dagligt til Bruxelles fra Billund Lufthavn som franchisepartner for British Airways. 

Der flyves mandag til torsdag kl. 08.00 fra Billund Lufthavn og med returflyvning fra Bruxelles-Zaventem lufthavnen kl. 10.00. Eftermiddagsrotationen, der gennemføres på alle fem hverdage, afgår fra Billund kl. 15.25, og kl. 17.20 sætter flyet atter kurs mod den internationale vestdanske lufthavn. Endelig gennemføres der en aftenrotation om søndagen.

Der flyves med de velkendte 32-sæders Dornier 328JET, som SUN-AIR også benytter på sine øvrige ruter fra Vestdanmark.

Kender ruten fra tidligere periode
Siden midten af marts har det ikke været muligt at flyve på ruten fra Billund til den belgiske hovedstad, da Brussels Airlines som følge af manglende efterspørgsel og myndighedsrestriktoner valgte at sætte hele flåden på jorden. Samtidig besluttede Brussels Airlines at opsige en aftale med det irske wetlease-flyselskab CityJet, der hidtil har opereret en række ruter for Brussels Airlines med 90-sæders Bombardier-fly.

Det afbrudte samarbejde med CityJet betyder, at Brussels Airlines mangler fem Bombardier CRJ900-fly, og det har fået den konsekvens, at Billund-ruten ikke åbner igen.

“Vi ved, at der vedvarende er efterspørgsel efter en rute til Bruxelles, og vi fløj den selv fra 2004 til 2016, hvor vi måtte stoppe efter terrorangrebet i lufthavnen samtidig med, at Brussels Airlines gjorde deres entré på ruten. Vi kender markedet, og når Brussels Airlines har valgt at trække sig, så var det naturligt for os at kigge på det,” siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard fra SUN-AIR til CHECK-IN.dk.

Han understreger samtidig, at SUN-AIR vil tage de nødvendige forholdsregler for at sikre passagerernes sikkerhed. Der vil være ekstra rengøring af flyene, og håndsprit vil være tilgængelig ved boarding. Herudover vil catering blive leveret med engangsmaterialer.

Vigtig destination
Selvom der stadig er stor usikkerhed om, hvordan hele luftfartsmarkedet ser ud om fire og en halv måned, så der der alligevel glæde i Billund Lufthavn over, at SUN-AIR har været hurtige på aftrækkeren og har sikret, at Bruxelles ikke forsvinder fra lufthavnens rutekort.

“Bruxelles er en rigtig vigtig destination for det jyske erhvervsliv og de europæiske politikere, og det er derfor helt fantastisk at have et baseselskab som SUN-AIR, der hurtigt kan lukke hullet og sikre de to daglige afgange,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn mister to hubruter

Sun-Air lukker to ruter

Sun-Air gør klar til at forsvare Bruxelles-rute