FastTrack med selvbetjeningssluse i Billund Lufthavn. (Foto: BLL)

Billund reducerer nedgang i passagertal

Billund Lufthavn måtte i august igen notere et stort fald i antallet af passagerer i forhold til sidste år. Men den procentvise tilbagegang er ikke så stor som de forudgående måneder.

Trafiktallene for august måned i Billund Lufthavn var ligesom de fem forudgående måneder stærkt negativt påvirket af coronapandemien, men i forhold til april, maj, juni og juli er den procentvise nedgang i antallet af passagerer dog noget forbedret.

Det fremgår af de trafiktal, som Billund Lufthavn offentliggjorde tirsdag.

Billund Lufthavn havde i august en tilbagegang i antallet af passagerer på 78,1 procent – svarende til 304.477 passagerer – i forhold til samme måned året før. Det er en betydelig tilbagegang, men sammenlignet med de fire forudgående ”coronamåneder” er der tale om en forbedring.

I april faldt antallet af passagerer således med 99 procent i forhold til samme måned året før, og i maj lå tilbagegangen på 98,3 procent. I juni var der en tilbagegang på 95,8 procent og i juli en tilbagegang på 82,7 procent.

Vigtige udenrigsruter er tilbage
Den vestdanske lufthavn kan også glæde sig over, at en række vigtige udenrigsruter er kommet i gang igen, hvilket gør det muligt i højere grad at servicere det jyske erhvervslivs behov for at rejse igen.

Fra september har Lufthansa således to daglige afgange til Frankfurt, KLM har fire daglige til Amsterdam og Air France har en daglig til Paris. Endvidere har SAS og British Airways flere daglige afgange til Oslo.

Grundlag for forretningsrejser
Erhvervslivet har dermed gode muligheder for at vende tilbage til en mere normal rejseaktivitet, skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

”Vi er glade for, at vi sammen med flyselskaberne kan servicere erhvervslivet med en lang række ruter. Når forretningsrejsende kan rejse næsten frit til hele verden og komme hjem uden at være underlagt de samme regler som ferierejsende, er det vigtigt at vende mere tilbage til normalen,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

”Luftfartsbranchen gør alt for at skabe trygge rammer på hele rejsen, og når man lander i Billund Lufthavn igen, er det jo muligt at blive testet for corona,” siger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Endnu et solidt overskud i Billund Lufthavn

Næsten hver femte passager tilbage i Billund

Billund mistede 359.000 passagerer i juni