Billund Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Billund-trafik stabiliseret på 70 procent af 2019-niveau

I november var der 169.457 passagerer, der rejste til og fra Billund Lufthavn. Det betyder, at passagertrafikken to måneder i træk har stabiliseret sig, og samtidig er lufthavnen er gået fra 100 til 120 destinationer.

I det meste af 2021 har passagertrafikken i Billund Lufthavn været stærkt stigende efter et absolut lavpunkt i årets første måneder under den anden danske nedlukning i forbindelse med coronapandemien.

Nu har passagertallet imidlertid stabiliseret sig på et niveau omkring 70 procent i forhold til 2019-tallene. I oktober lød andelen på 71,1 procent som følge af stor aktivitet i skolernes efterårsferie, og i november er det slået igennem, at Ryanair har genåbnet basen i den internationale vestdanske lufthavn med i alt otte nye ruter.

Således har der været 169.457 rejsende i november, og det svarer til 70,7 procent af de 239.578 passagerer, der benyttede lufthavnen i november 2019. År til dato har 907.518 passeret gennem terminalen, og dermed er der udsigt til at komme op over en million rejsende i endnu et udfordrende år.

Fra 100 til 120 destinationer
Det er den hurtige genopretning af rutenettet, der har sikret, at Billund Lufthavn står i en god position i det vintertrafikprogram, der slutter ved udgangen af marts næste år. Mange nye ruter og charterflyvninger har øget antallet af destinationer fra 100 til 120.

“Vi har fået genoprettet adgangen til næsten alle de store netværkslufthavne, der giver adgang til over 540 destinationer med kun ét stop. Men genopretningen af gamle ruter og etableringen af nye ruter senest fra Vueling og Ryanair, hvor sidstnævnte har åbnet deres base med otte nye ruter og seks nye ruter til næste sommerplan, det er helt fantastisk. Og genopretningen sker kun, fordi efterspørgslen er der,” lyder det fra Jan Hessellund, administrerede direktør i Billund Lufthavn.

Det er passagerer fra både fritidssegmentet og erhvervssegmentet, der har været med til at sikre, at der er kommet fart under genopretningen i Billund Lufthavn. Ifølge Billund Lufthavn vokser det vestdanske erhvervsliv, og det er med til at sikre en rekordhøj eksportbeskæftigelse.

“Den internationale tilgængelighed via Billund Lufthavn er en forudsætning for en stor del af de store, internationale virksomheder i Vestdanmark,” understreger lufthavnsdirektøren.

2021 kan blive rekordår for cargo
Under coronapandemien har Billund Lufthavn oplevet en stor vækst i cargoaktiviteterne, og det ser ud til at fortsætte. I 2019 satte lufthavnen rekord i forhold til fragtmængder, og i 2021 kan der år til dato registreres en vækst på 3,5 procent i forhold til rekordåret.

Det er ikke alene de faste cargoflyvninger, der har været med til at skabe væksten. Et stigende antal chartrede cargoflyvninger for nødhjælpsorganisationer udgår også fra Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Stærk genopretning i de jyske lufthavne

Over 200.000 passagerer for tredje måned i træk

Billund Lufthavn fastholder god passagerudvikling