Biometrisk ansigtsgenkendelse i sikkerhedskontrollen i Hamborg Lufthavn. Foto: Hamborg Lufthavn/Oliver Sorg

Biometriske flyrejser nu muligt fra Hamborg

Fremover vil passagerer hos Lufthansa-koncernen kunne nyde godt af biometrisk ansigtsgenkendelse i Hamborg Lufthavn. Teknologien er rullet ud i sikkerhedskontrollen og udvalgte gates.

Biometrisk ansigtsgenkendelse er fremover tilgængeligt flere steder i Hamborg Lufthavn.

Den nordtyske lufthavn, der i høj grad også bruges af danskere, har afsluttet en vellykket testfase med Star Alliances biometriske ansigtsgenkendelse, så teknologien fremover er permanent i lufthavnen.

Den nye løsning er til rådighed for passagerer hos Lufthansa og koncernens selskaber Austrian Airlines og SWISS. Folk, der er interesserede i at anvende Star Alliance Biometrics, skal registrere sig i loyalitetsprogrammet Miles & More én gang mindst 24 timer før næste rejse med et af de nævnte flyselskaber.

Når man som passager har registreret sig, vil det være muligt at passere gennem sikkerhedskontrollen og boarde ved gate A17 og C16 i Hamborg Lufthavn ved brug af biometrisk ansigtsgenkendelse.

Teknologi lanceret med succes i 2020
Det vil således fremover være muligt at gå gennem sikkerhedskontrollen og boarde et fly helt uden boardingkort eller smartphone. Biometrisk ansigtsgenkendelse fungerer ved, at en passagers ansigt fanges automatisk af et kamera, hvorefter det bliver sammenlignet med et gemt billede.

Er der et positivt match, åbner portene for passageren, der i øvrigt kan beholde mundbindet på, som stadig er påkrævet i Hamborg Lufthavn.

Star Alliance Biometrics blev lanceret med succes i november 2020 i lufthavnene i Frankfurt, München og Wien. Lufthavnen i Hamborg bliver dermed den tredje til at have biometrisk ansigtsgenkendelse i Tyskland.

Tidsbesparelse og smidige kontrolprocesser
Star Alliance Biometrics er udviklet i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslove og baseret på den nyeste teknologi til ansigtsgenkendelse. Hos Hamborg Lufthavn glæder man sig over at have fået biometrisk ansigtsgenkendelse.

”Dette er et plus for bekvemmeligheden for deltagende passagerer, der går ind i sikkerhedskontrollen og ved udvalgte gates. Den nye teknologi giver yderligere tidsbesparelser og gør kontrolprocessen på centrale steder i lufthavnen endnu nemmere, hvilket er lige, hvad vores passagerer ønsker,” siger Mirjam Fröhlich, chef for passager- og bagagestyring i den tyske lufthavn.

Star Alliance er begejstret over, at teknologien nu også er blevet rullet ud i Hamborg Lufthavn.

”Vi byder flere passagerer velkommen til fremtidens flyrejser, der er inspireret af kontaktløse og problemfri oplevelser. Vi er forpligtet til sagen og udvider gradvist vores biometriske fodaftryk. Vi håber at se flere medlemsflyselskaber og partnerlufthavne tage teknologien i brug i fremtiden,” siger Christian Draeger, direktør for kundeoplevelse i Star Alliance.

 

Relaterede artikler:

20.000 rejsende i Lufthansas biometriske platform

Verdens største lufthavn får biometrisk terminal

Succes for biometrisk ansigtsgenkendelse