Fly fra British Airways og Ryanair i London Stansted Airport. (Foto: TravelUpdate)

Bliver igen gratis hos British Airways

Efter seks års pause med gratis te og kaffe vil British Airways atter tilbyde economy-passagerer varme drikke uden betaling – dog kun på udvalgte, længere kortdistanceruter.

Når flyselskaber først begynder at tage penge for mad og drikke, er det sjældent, at det går den modsatte vej og atter bliver gratis.

Ikke desto mindre har British Airways besluttet at genindføre gratis te og kaffe, efter flyselskabet til stort ramaskrig ellers droppede det for seks år siden som del af omkostningsbesparende foranstaltninger implementeret af daværende topchef Alex Cruz. Det skriver flere britiske medier – herunder Daily Mail.

Den gratis kaffe og te bliver dog kun tilgængeligt på få ruter. Således vil British Airways udelukkende servere gratis varme drikke til economy-passagerer på længere kortdistanceruter (fra fire-fem timer, red.) såsom dem til Kairo i Egypten og Amman i Jordan. Og dermed skal passagererne på disse ruter ikke længere slippe 2,8 pund (24 kroner, red.) for en kop varm kaffe eller te.

Vil gerne glæde og overraske
Gratis te og kaffe plejede at være en af de mest elskede fordele ved at flyve med British Airways, og derfor vil det nye tiltag formentlig blive taget godt imod.

I en besked til flyselskabets medarbejdere i sidste uge afslørede koncernchef Sean Doyle ifølge Sunday Times, at ”vi vil gerne overraske og glæde kunderne, og hvad er mere dejligt britisk end en kop te?” skal han have skrevet til de ansatte.

Den gratis te og kaffe er introduceret som en del af British Airways’ ’sommertilbud’, der også indebærer gratis is på langdistanceflyvninger og mousserende vin før afgang i premium-kabinen, World Traveler Plus.

Gratis vand og snack
British Airways har indtil videre angiveligt ikke planer om at genindføre varme drikke på det øvrige kortdistance-netværk. Servicen med at tilbyde gratis varme drikke på de længere kortdistanceruter er besluttet som en del af flyselskabets nylige overraskelsesinitiativ, fortæller en talsmand fra British Airways.

Economy-passagerer hos British Airways er imidlertid ikke helt uden gratis glæder på en flyvetur med flyselskabet. Således er tilbuddet om en gratis flaske vand og snack vendt tilbage på kortdistanceflyvninger efter at være blevet introduceret som en ekstra glæde til passagererne under coronapandemien.

 

Relaterede artikler:

Nye uniformer hos British Airways

British Airways tilbyder atter fuld Club World-service

Ægte engelsk oplevelse med British Airways