Medarbejderne hos British Airways vil i løbet af 2023 få nye uniformer. Foto: British Airways

Nye uniformer hos British Airways

I løbet af 2023 vil medarbejderne hos British Airways trække i en helt ny uniform, der har været fire år undervejs. 1.500 ansatte har været med til at teste uniformen.

For første gang i 20 år kan medarbejderne hos British Airways se frem til at arbejde i en ny-designet uniform.

Det britiske flyselskab har således løftet sløret for en ny uniform, der skal bringe selskabet ind i det næste kapitel. Kollektionen af nye uniformer er skabt af den britiske modedesigner Ozwald Boateng, og uniformerne vil kunne ses båret af over 30.000 ansatte hos British Airways fra foråret og sommeren i år.

”Vores uniform er en ikonisk repræsentation af vores brand – noget der vil føre os ind i vores fremtid, som repræsenterer det bedste fra det moderne Storbritannien og hjælper os med at levere en fantastisk britisk, original service til vores kunder. Helt fra begyndelsen har det handlet om vores ansatte. Vi ønskede at skabe en ensartet kollektion, som vores ansatte er stolte af at bære,” siger Sean Doyle, koncernchef i British Airways.

Kollektionen af nye uniformer består af et skræddersyet tredelt jakkesæt til mænd med bukser i normal- eller slimfit-stil, mens der både er kjole, nederdel og bukser til kvinder.

Ansatte har testet uniformer i hemmelighed
På tværs af kollektionen – herunder blandt andet jakker, t-shirts og slips – er der er et airwave-mønster, som er inspireret af luftens bevægelse over en flyvinge.

Ozwald Boateng har udviklet kollektionen siden 2018, og han har iagttaget en række forskellige typer job for at forstå, hvordan uniformen skulle udføres. Målet var et udvikle et moderne britisk, stilfuldt design med højkvalitets, elastiske stoffer, der er nemme at passe.

Over 1.500 medarbejdere hos British Airways har deltaget i 50 workshops for at hjælpe med tests og feedback af de nye uniformer. Hver enkelt beklædningsgenstand er i al hemmelighed blevet testet grundigt i løbet af de seneste seks måneder. Eksempelvis er de nye uniformer til piloter blevet testet på fragtflyvninger i hele Europa.

”Et af mine hovedmål var at skabe noget, der talte til og for flyselskabets medarbejdere. Noget, der inspirerede og styrkede dem, opmuntrede dem til at udføre deres roller med stolthed og vigtigst af alt at sikre, at de følte sig set og hørt,” forklarer designeren Ozwald Boateng.

Fuldt udrullet i sommeren 2023
Emma Carey var en af de kabineansatte, som ved hemmelige forsøg var med til at teste den nye uniform.

”Det var fedt at se, at der blev foretaget justeringer efter vores feedback. Lommerne på forklædet blev for eksempel udvidet efter tests, så vi har mere plads til alt, hvad vi har brug for under måltidstjenester om bord. Jeg kan ikke vente på, at vores kunder ser den nye kollektion,” siger hun.

Gennem hele designprocessen har der været stort fokus på bæredygtighed og kvalitet. Mere end 90 procent af tøjet er produceret af bæredygtigt stof fra blandinger af genanvendt polyester.

Flymekanikere hos British Airways vil være blandt de første til at bære den nye uniform fra foråret i år, mens piloter, kabineansatte og gatepersonale vil trække i den nye uniform fra den kommende sommer. Den nuværende uniform kreeret af Julien MacDonald vil blive doneret til velgørenhed eller genbrugt til at skabe eksempelvis legetøj eller tabletholdere. En række uniformer bliver desuden givet til flyselskabets museum.

I YouTube-videoen herunder fortæller Ozwald Boateng om de nye uniformer til medarbejderne hos British Airways:

 

Relaterede artikler:

Får nye uniformer til 100-års jubilæum

Neglelak tilladt for samtlige kabineansatte og piloter

Fem nye Europa-ruter fra British Airways