Levering af to Boeing 737 MAX 8 til Norwegian. (Arkivfoto: Norwegian/PR)

Boeing 737 MAX 8 på dansk indenrigsrute

Fra den 31. marts vil Norwegian på udvalgte afgange benytte de nye 189-sæders Boeing 737 MAX 8 på indenrigsruten fra København til Aalborg.

I sommeren 2017 modtog Norwegian det første af 100 nye fly af typen Boeing 737 MAX 8. Indtil videre har Norwegian fået 18 eksemplarer i flåden, og de har i begyndelsen været benyttet til ruterne fra Skotland og Irland til USA´s østkyst, da flyene har en noget længere rækkevidde end de traditionelle Boeing 737-800.

Fra den 31. marts skal flyene dog benyttes på en af de korteste ruter i Norwegians rutenetværk. Det sker, når MAX´en bliver indsat på indenrigsruten mellem København og Aalborg, der er på blot 238 kilometer i luftlinje

Første planlagte MAX-afgang fra København til Aalborg bliver søndag den 31. marts kl. 18.30 med rutenummer D83092 og returflyvning fra Aalborg Lufthavn kl. 19.35. Herefter bliver MAX´en benyttet på en del spredte afgange, og i ugen fra den 15. april vil MAX´en være at finde på morgenflyet kl. 07.25 fra Aalborg mod København.

“Vi glæder os til at byde vores indenrigsrejsende i Danmark velkommen i et af vores moderne MAX-fly. Som det største flyselskab på Danmarks vigtigste indenrigsrute mellem Aalborg og København, arbejder vi hele tiden på at skabe bedre rammer for vores rejsende. Kabinen i MAX’en er op mod 40 procent mere støjsvag end andre kabiner, og så tæller det selvfølgelig også, at vi flyver cirka 20 procent længere på literen i MAX’en. Det er godt for Norwegians bundlinje og godt for klimaet,” siger kommunikationschef Andreas Hjørnholm fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

MAX´en også sydpå fra Aalborg
Udover at MAX-flyene får sin debut på Danmarks største indenrigsrute, vil de også være at finde på internationale rute- og charterflyvninger fra Aalborg.

På fire udvalgte søndage fra den 30. juni benyttes MAX´en mellem Aalborg og Málaga, og det samme er tilfældet med fire lørdage fra den 29. juni, hvor MAX-flyet vil blive indsat på ruten fra Aalborg til Palma de Mallorca. Endelig skal det langtrækkende mellemdistancefly efter planen bruges på charterflyvninger fra Aalborg til Sharm-el Sheikh hver fredag fra den 5. til den 26. april.

Udover en rækkevidde på 6.570 kilometer, der er 1.145 kilometer mere end 737-800, er der ikke de store forskelle i målene på vinger og flykrop. De kraftigere motorer betyder, at den maksimale startvægt er blevet øget fra 79 til 82,2 tons. Endelig er der blevet plads til 189 sæder, selvom kabinen ikke er længere end 737-800, der normalt er indrettet med 186 sæder hos Norwegian.

 

Relaterede artikler:

Billund får sin anden MAX-rute

Norwegian indsætter 737 MAX på København-ruter

Første Boeing MAX 8-fly i København