Boeings hovedkontor i Arlington County i Virginia. (Foto: mr_t_77 | CC 2.0)

Boeing: Afviser at flytte hovedkontoret tilbage til Seattle

En aktionær hos Boeing har forsøgt at få flyproducenten til at overveje at flytte hovedkontoret tilbage til Seattle. Boeing afviser dog kategorisk at ville flytte til det nordvestlige USA.

Boeing har sine rødder i Seattle i den amerikanske delstat Washington i det nordvestlige af landet, hvor hovedkontoret lå fra grundlæggelsen i 1916 og mange årtier frem.

I 2001 rykkede Boeing imidlertid hovedkontoret til Chicago, hvor det befandt sig indtil 2022. Og i de sidste par år har hovedkontoret været placeret i Arlington i delstaten Virginia, hvor medarbejderne sidder ganske tæt på Pentagon, der huser USAs forsvarsministerium.

Efter flere kriseår for Boeing spørger flere kritikere og aktionærer nu, om ikke det er tidspunktet for Boeing at rykke hovedkontoret tilbage til rødderne i Seattle, hvor også en stor del af flyproduktionen stadig foregår.

Boeing blokerer for afstemning
En Boeing-aktionær ved navn Walter Ryan har siden oktober sidste år forsøgt at få spørgsmålet med ved en ikke-bindende afstemning i forbindelse med den kommende, årlige generalforsamling 17. maj. Det skriver CNN.

Boeing gik imidlertid til den såkaldte Securities and Exchange Commission, hvor producenten til sidst vandt godkendelse til at blokere for en sådan afstemning om selskabets fremtidige placering af hovedkontor. Boeing vil således end ikke overveje en flytning til Seattle.

Walter Ryan, der ejer 10.000 Boeing-aktier, mener, at hvis Boeing skal løse sine nuværende kvalitets- og sikkerhedsproblemer, bør selskabets øverste ledelse igen have til huse i Seattle – tæt på, hvor langt de fleste kommercielle fly produceres.

Lederne hos Boeing har brug for mere hands-on med produktionen, lyder det blandt andet fra Walter Ryan over for CNN.

”De (Boeing, red.) ønsker at være tæt på regeringen. Er det en god idé? Det tror jeg ikke,” lyder det.

Boeing-problemer fylder meget hos rejsende og aktionærer
Da Walter Ryan forsøgte at få en afstemning om Boeings fremtidige hovedkontor, fremførte han, at Boeing ifølge ham var rendt ind i store kvalitetsproblemer ved at flytte væk fra Seattle i sin tid. Problemer, som nu er helt fremme i bevidstheden hos både rejsende og aktionærer, mener han.

Boeings advokater mener ikke, at spørgsmålet om Boeings fremtidige hovedkontor skal til afstemning blandt aktionærerne, da de som gruppe ikke vil kunne afgøre spørgsmålet på et tilstrækkeligt oplyst grundlag.

Walter Ryan er overbevist om, at hans afstemningsforslag – som kun ville have tilladt aktionærerne at ”anbefale” en flytning til Seattle – ville have endt med, at aktionærerne ville have anbefalet en flytning.

 

Relaterede artikler:

Boeing flytter hovedkontoret til en anden stat

Boeing overvejer at sælge Seattle-hovedkvarter

30.000 færre medarbejdere hos Boeing i 2021