Boeings afdeling i Arlington i delstaten Virginia i det østlige USA. Foto: Boeing

Boeing flytter hovedkontoret til en anden stat

Fremover vil Boeing have sit hovedkontor i afdelingen i Arlington i delstaten Virginia. Her vil den amerikanske flyproducent tiltrække ny arbejdskraft og udvikle et forsknings- og teknologihub.

Siden 2001 har Boeing haft hovedkontor i Chicago i delstaten Illinois, men nu rykker det et godt stykke sydøst på i USA.

Således har den amerikanske flyproducent annonceret, at det rykker det globale hovedkontor til Arlington i delstaten Virginia, hvor virksomheden i forvejen har en stor afdeling. Derved kommer der nærhed til hovedstaden Washington D.C.

Boeing har planer om at udvikle et forsknings- og teknologihub i området for at udnytte og tiltrække ingeniørmæssige og tekniske kapaciteter.

”Vi er glade for at bygge videre på vores fundament her i det nordlige Virginia. Regionen giver strategisk mening for vores globale hovedkvarter i betragtning af dens nærhed til vores kunder og interessenter og dens adgang til ingeniør- og teknisk talent i verdensklasse,” siger Dave Calhoun, koncernchef i Boeing.

Fastholder tilstedeværelse i Chicago
Selv om Boeing flytter hovedkontoret til Virginia, vil flyproducenten opretholde en betydelig tilstedeværelse i Chicago og den omkringliggende region.

”Vi sætter stor pris på vores fortsatte relationer i Chicago og i hele Illinois. Vi ser frem til at bevare en stærk tilstedeværelse i byen og staten,” fortæller Dave Calhoun.

Under coronapandemien har Boeing indført fleksible og virtuelle løsninger, der har reduceret behovet for fysiske kontorer. Det har betydet, at der er blevet skåret kontorer fra i afdelingen i Chicago, og på den måde er producenten blevet trimmet og mere effektiv.

Digital fremtid for Boeing
I forbindelse med flytningen af hovedkontoret til Virginia vil Boeing altså tiltrække talenter inden for ingeniør- og teknologiområdet og skabe et forsknings- og teknologicenter. Der vil være fokus på at udvikle innovationer inden for blandt andet cybersikkerhed, kvantevidenskab og software- og systemteknik.

”Boeings fremtid er digital. At fokusere vores R&D (Research & Development) og talentudvikling i områder, der understøtter digital innovation, vil sætte skub i indførelsen af ​​banebrydende kapaciteter,” siger Greg Hyslop, chefingeniør hos Boeing.

Boeings tre overordnede forretningsenheder vil fortsat have hovedkvarter på deres nuværende placering. Boeing Commercial Airplanes i Seattle i delstaten Washington, Boeing Global Service i Plano i Texas samt Boeing Defense, Space & Security i Arlington i Virginia, hvor producentens hovedkontor altså fremover vil være placeret.

Globalt set har Boeing aktiviteter i mere end 65 lande, og den amerikanske virksomhed udvikler, producerer og servicerer kommercielle fly, forsvarsprodukter og rumsystemer til kunder i over 150 lande.

 

Relaterede artikler:

Boeing overvejer at sælge Seattle-hovedkvarter

30.000 færre medarbejdere hos Boeing i 2021

Boeing lukker Dreamliner-produktion i Everett