Boeing 737 MAX. Foto: Boeing.

Boeing vil levere 70 MAX-fly om måneden

Lige så snart groundingen af Boeing 737 MAX ophører, vil Boeing levere op til 70 MAX-fly om måneden. Omkring 250 fly af denne type er produceret siden marts.

Boeing sætter alt ind på hurtigst muligt at få leveret de Boeing 737 MAX-fly, som er blevet produceret siden flytypens grounding den 12. marts i år.

I øjeblikket har Boeing et anslået leveringsefterflæb på omkring 250 MAX-fly, og flyene vil blive sendt af sted til kunderne, lige så snart det internationale flyveforbud mod Boeing 737 MAX bliver ophævet.

Kilder fra flere kunder har over for Flight Global indikeret, at Boeing indledningsvis vil levere de allernyeste MAX-fly fra produktionslinjen i Renton ved Seattle. Herudover vil Boeing sideløbende bistå med hjælp til kunderne for at få de allerede leverede fly i luften.

I øjeblikket producerer Boeing 42 Boeing 737-fly om måneden, og den amerikanske producent har planer om at levere op mod 60 til 70 MAX-fly per måned til sine kunder. Den hidtidige rekord for flest leverede fly fra Boeing 737-serien på én måned var i december sidste år. Her leverede Boeing 69 styk.

”Vi er i dialog med vores kunder omkring leveringssekvensen, og vi er bevidste omkring vores evne til at levere disse fly til kunderne for at kunne bringe dem ind i deres flåder på en meget disciplineret og sikker måde,” siger Boeing ifølge Flight Global.

Når de første måneder med flere leveringer end normalt er overstået, forventer Boeing at vende tilbage til at levere 57 styk – som tidligere annonceret – om måneden i løbet af 2020.

Har investeret i produktionens stabilitet
Dennis Muilenburg, koncernchef i Boeing, fortalte på en konference den 11. september, at flyproducenten har arbejdet med at forbedre sin produktionslinje under MAX-flyenes grounding.

”Vi har brugt dette vindue de sidste par måneder, hvor vi har produceret 42 fly om måneden, på at investere i produktionssystemets stabilitet og indkøre nye kvalitetssystemer og handlinger ind i dette systems produktivitet,” lød det fra Boeing-koncernchefen.

Flere flyselskaber har over for Flight Global vurderet, at der kan gå op til 12 til 18 måneder for at få tilendebragt leveringsefterslæbet af de nyligt producerede Boeing 737 MAX.

Boeing har oplyst, at man forventer at have Boeing 737 MAX tilbage på vingerne i løbet af fjerde kvartal i år. Inden flyselskaberne kan tage flytypen i brug igen, skal de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, altså ophæve flyveforbuddet mod typen.

 

Relaterede artikler:

Air Canada sender Boeing 737 MAX på vingerne

Donald Trump: Giv Boeing 737 MAX et nyt navn

MAX-kunde lægger sag an mod Boeing