Foto: Johathan Strobel

Brandfarlig telefon helt forbudt på USA-fly

Det er ikke længere nok at slukke den brandfarlige Samsung Galaxy Note7-telefon, hvis man skal flyve til, fra eller indenfor USA og Canada.

”Passagerer, der er i besiddelse af en Samsung Galaxy Note7-telefon, skal slukke den og anbringe den i bagagehylden”. Omtrent sådan har det lydt i højtalerne i fly inden start over hele verden den seneste måned.

Den nye Samsung-telefon har nemlig haft en uheldig tendens til at bryde i brand. Passagerer har godt måtte have telefonen med. Den har bare skulle været slukket.

Men det går heller ikke længere, hvis man flyver til, fra eller indenfor USA og Canada samt til og fra Hong Kong med et hvilket som helst flyselskab. Så må man nu slet ikke have Samsung-telefonen med, lød meldingen i lørdags fra det amerikanske transportministerium, US Department of Transportation (DOT), der hurtigt fik følgeskab af luftfartsmyndighederne i Canada og Hong Kong. Forbuddet kommer efter en episode med en rygende Note7-telefon ombord på et fly fra Southwest Airlines den 5. oktober.

Det er hverken tilladt at medbringe telefonen i håndbagagen eller i den indcheckede bagage, ligesom den heller ikke må sendes som luftfragt.

SAS, British Airways, Emirates, Singapore Airlines og Virgin Atlantic er blandt de selskaber, som på deres hjemmesider gør opmærksom på forbuddene i USA, Canada og Hong Kong. Det samme gælder for alle de store amerikanske flyselskaber.

Selskaber som Etihad og Qatar Airways har indført forbud mod at medbringe Note7-telefonen på alle selskabernes flyvninger – uanset hvor de går hen. Qatar Airways flyver to gange dagligt mellem Doha og København.

Smuglet telefon ombord
I forskellige foraer på internettet er brugere af Note7-telefonen begyndt at diskutere hvordan de kan få smuglet telefonen ombord. De ønsker nemlig ikke bare at efterlade deres dyrt indkøbte telefoner i et andet land eller by.

Det er endnu uklart hvordan flyselskaberne skal håndhæve forbuddet, men der er ifølge Air Transport World eksempler på, at flyselskaber ved boarding har forlangt at se den enkelte passagers mobiltelefon før han eller hun har fået lov at gå ombord.

De europæiske luftfartsmyndigheder skeler ofte kraftigt til hvad de amerikanske myndigheder gør, når det kommer til sikkerhed. Det er derfor overvejende sandsynligt, at EASA også er på vej med et forbud mod at medbringe Note7-telefonen ombord på fly på den ene eller anden måde.

Samsung besluttede i sidste uge at trække Note7-telefonen tilbage fra markedet – kun knap to måneder efter introduktionen.

 

 

Relaterede artikler:

Flyselskaber forbyder Samsung-mobiltelefon om bord