En Airbus A330-300 fra det britiske langdistanceflyselskab Virgin Atlantic. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Branson undgår at sælge majoritet i Virgin Atlantic

Richard Branson behøver ikke længere at sælge 31 procent af aktierne i Virgin Atlantic til joint venture-partneren Air France-KLM.

Det blev oprindeligt aftalt, at Air France-KLM skulle overtage 31 procent af Virgin Atlantic som en del af det transatlantiske joint venture mellem de to flyselskaber og Delta Air Lines.

Efter købet af aktierne i Virgin Atlantic, var det oprindeligt planen, at Virgin Group skulle beholde 20 procent af ejerskabet, mens Delta Air Lines fortsat skulle have en ejerandel på 49 procent. 

Men nu viser det sig, at denne transaktionen tilsyneladende ikke var nødvendig for at gennemføre det transatlantiske joint venture-samarbejde, der blev varslet tilbage i 2017.

Joint venture-aftalen mellem Virgin Atlantic, Air France-KLM og Delta Air Lines blev godkendt af US Department of Transportation den 22. november, skriver Air Transport World.

”I forlængelse af dette er det vigtigt at nævne, at vi har aftalt med vores nye joint venture-partnere, at vores familie fortsat vil beholde de 51 procent af Virgin Atlantic-aktierne, vi ejer,” fortalte Richard Branson i mandags på sin virksomhedsblog.

Richard Branson stiftede Virgin Atlantic for 35 år siden, og selskabet har altid fyldt meget i hans bevidsthed. Han nævner i sin blog, at han ”altid har set Virgin Atlantic som en af mine børn”, og at han derfor ville have svært ved at sælge ud af selskabet.

Virgin skulle stå imod konkurrent
Virgin Atlantic indledte først en vellykket alliance med Delta Air Lines, men de to flyselskaber gik efterfølgende på udkig efter en europæisk medpartner.

”Med British Airways’ slagkraft i Europa havde vi brug for yderligere partnere til at supplere Virgin Atlantic-netværket, og drøftelser blev indledt med Air France-KLM. Der blev indgået en principaftale i maj 2017,” fortæller Richard Branson.

”For at få gennemført aftalen troede vi oprindeligt, at vores ‘familie’ skulle reducere sin ejerandel i Virgin Atlantic. Jeg var, på trods af modvillighed, alligevel villig til at gøre det for at sikre Virgin Atlantics langsigtede succes.”

Den transatlantiske joint venture med Delta Air Lines og Air France-KLM bliver en væsentlig del af Virgin Atlantics fremtidige og langsigtede succes, lyder det fra Virgin Atlantic-ejeren ifølge Air Transport World.

Virgin Atlantic blev stiftet i 1984 og råder over en flåde bestående udelukkende af 45 langdistancefly. Flyselskabet har base i London Heathrow og London Gatwick, hvorfra der opereres til cirka 30 destinationer.

 

Relaterede artikler:

Delta køber andel af Virgin Atlantic

Virgin genoptager Gatwick-rute efter 28 år

Air France-KLM køber sig ind i Virgin Atlantic