En Airbus A320-200 fra flyselskabet Avianca Brasil. Foto: Rafael Luiz Canossa

Brasiliansk flyselskab ude af Star Alliance

Det konkurstruede brasilianske selskab Avianca Brasil er fra 1. september ude af Star Alliance. 11 af alliancens selskaber flyver fortsat til Brasilien.

Det brasilianske flyselskab Avianca Brasil forlader Star Alliance med virkning fra 1. september. Det kriseramte selskab har ikke fløjet siden 24. juni, efter at de brasilianske luftfartsmyndigheder suspenderede selskabets operationer og inddrog Avianca Brasils driftstilladelse (AOC).

Avianca Brasil, som formelt har navnet Ocean Air Linhas Aéreas, søgte om konkursbeskyttelse tilbage i december 2018 og har siden kæmpet for livet. Selskabet har blandt andet modtaget to købstilbud fra det konkurrerende brasilianske selskab Azul.

Avianca Brasil er endnu ikke officielt erklæret konkurs, men de brasilianske luftfartsmyndigheder er begyndt at sælge selskabets start- og landingstilladelser til andre selskaber. Avianca Brasil har hidtil været Brasiliens fjerdestørste flyselskab.

Fortsat stærk tilstedeværelse i regionen
Star Alliance siger i en pressemeddelelse, at netværket opretholder en markant tilstedeværelse på det brasilianske marked og i regionen.

”Avianca Brasil indtrådte i Star Alliance i 2015. Selskabet har ydet vigtige bidrag til vores kundetilbud på det brasilianske marked, og vi beklager denne uheldige udvikling,” siger Jeffrey Goh, koncernchef i Star Alliance.

Samtidig understreger Jeffrey Goh, at ​​Avianca Brasils udtræden på ingen måde påvirker Avianca S.A.’s medlemskab af Star Alliance. Avianca S.A. er det nationale flyselskab i Colombia med base i Bogota og datterselskaber i en række syd- og mellemamerikanske lande.

11 selskaber med flyvninger til Brasilien
11 Star Alliance-selskaber tilbyder i dag direkte flyvninger til og fra Brasilien. Det drejer sig om: Air Canada, Avianca, Air China, Copa Airlines, Ethiopian Airlines, Lufthansa, SWISS, South African Airways, TAP Air Portugal, Turkish Airlines og United.

Star Alliance-selskaberne har tilsammen 588 flyvninger om ugen fra 11 lufthavne i Brasilien til 17 Star Alliance-hubs. Herfra er der forbindelser til yderligere 738 internationale destinationer.

Med Avianca Brasils udtræden af Star Alliance vil luftfartsalliancen fra 1. september 2019 bestå af 27 medlemmer – heriblandt SAS.

Star Alliance er med 728 millioner passagerer årligt verdens næststørste luftfartsalliance efter SkyTeam med 730 millioner og foran Oneworld med 528 millioner passagerer.

 

Relaterede artikler:

Avianca Brasil kæmper for livet

Europæisk flyselskab vil flyve indenrigs i Brasilien

SAS-alliance betydeligt styrket i Latinamerika