En Airbus A319-100 fra British Airways. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

British Airways aflyser Milano-flyvninger

British Airways har besluttet at aflyse 22 afgange til Milano frem til den 11. marts som følge af faldende efterspørgsel på rejser til det coronaramte italienske område.

Coronavirussen – COVID-19 – har sit epicenter i den kinesiske Hubei-provins, men virussen har efterhånden spredt sig til en længere række europæiske lande.

Italien er indtil videre det hårdest ramte europæiske land med 14 bekræftede dødsfald og over 528 smittede i skrivende stund. Det har betydet mindsket rejselyst til særligt Lombardiet-regionen, hvor smittespredningen har været størst.

Som følge af den faldende efterspørgsel på rejser til Italien har British Airways som det første større europæiske flyselskab besluttet at reducere flyvningerne til Italien. Selskabet oplyser ifølge BNN Bloomberg, at det annullerer 22 returflyvninger til Milano-Linate-lufthavnen frem til den 11. marts – og altså inden for cirka 14 dage.

Indtil videre har British Airways kun aflyst afgange til Milano-lufthavnen i den nordlige italienske Lombardiet-region. De passagerer, der har fået aflyst en Milano-afgang, kan skifte til andre afgange inden for to timer efter planlagt afgang, kræve refusion eller ombooke til en senere dato.

10 daglige rundture til Milano
Aflysningerne til Milano er kun et mindre antal af det samlede antal British Airways-afgange til Milano-Linate. Flyselskabet opererer dagligt otte rundture til den italienske storby. To daglige rundture til Milano-Malpensa fortsætter uforstyrret, meddeler det britiske flyselskab.

Passagerer med British Airways-billet købt frem til den 24. februar – med afrejse indtil den 2. marts – til enten Milano-Linate, Torino, Bologna, Venedig, Bergamo eller Verona har mulighed for gratis at ombooke til en afgang frem til den 31. marts.

Flere flyselskaber aflyser til Italien
British Airways er ikke det første europæiske flyselskab, der aflyser afgange til Italien som følge af coronavirussen. Tidligere på ugen meddelte Bulgaria Air, at det aflyser alle afgange Sofia til Milano-Malpensa frem til slutningen af vintertrafikprogrammet den 27. marts. Det bulgarske selskab opererer normalt tre daglige rundture.

Også Kuwait har lukket ned for flyvninger til og fra Italien. Ørkenstaten på Den Arabiske Halvø har indtil videre aflyst selskabets fire ugentlige flyvninger til henholdsvis Milano-Malpensa og Rom-Fiumicino.

Hong Kong-selskabet Cathay Pacific har ligeledes indstillet flyvninger fra Hong Kong til Milano og Rom, ligesom Royal Jordanian har suspenderet alle afgange fra Amman til Rom.

I løbet af torsdagen har det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air også besluttet at aflyse en række flyvninger til Italien fra den 11. marts til den 2. april. Det drejer sig om ruterne til Rom, Bologna, Catania, Napoli, Milano og Bari. Det skriver Budapest Business Journal. Wizz Air reducerer fra 270 ugentlige Italien-flyvninger til 112.

 

Relaterede artikler:

Første flyaflysninger til Italien

Luftfartsaktier bløder på alverdens børser

2020: Første år med passagerfald siden finanskrisen