En Boeing 747-400 fra British Airways. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

British Airways flytter Kina-kapacitet til USA og Sydafrika

British Airways har midlertidigt indstillet sine flyvninger til Kina, og selskabet vil i stedet bruge langdistanceflyene på ruter til to destinationer i USA og én i Sydafrika.

En lang række flyselskaber har helt eller delvist midlertidigt annulleret flyvninger til Kina som følge af coronavirussen – COVID-19 – der stadig hærger i landet.

Det betyder, at flere europæiske flyselskaber har fået ledig kapacitet i form af store langdistancefly. Ét af de flyselskaber, der har fundet anden anvendelse til flyene, er British Airways. Det meddeler selskabet i en erklæring.

Det britiske flyselskab øger således betjeningen på tre ruter fra London Heathrow. I perioden fra den 30. marts til 19. april 2020 øger British Airways fra to til fem ugentlige afgange til Cape Town i Sydafrika. Og mellem den 1. og 31. maj øger flyselskabet fra én til to daglige afgange til Seattle i USA, mens Miami også vil blive betjent to gange dagligt mellem den 1. april og 31. maj.

De ekstra flyvninger til Sydafrika og USA kan stadig blive ændret, oplyser British Airways, som løbende vil justere ind i forhold til udviklingen af situationen i Kina. British Airways har – indtil videre – indstillet alle flyvninger til Kina frem til den 31. marts 2020.

Ny virkelighed i sydafrikansk marked
Ruterne til Cape Town, Seattle og Miami er nogle af British Airways’ mest populære ruter, og det var derfor oplagt for oneworld-selskabet at øge betjeningen af disse byer under udbruddet af coronavirus.

”Vi ved, at disse destinationer i USA og Afrika er meget efterspurgt – især i løbet af foråret. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde vores kunder, der ønsker at rejse væk, flere afgange til disse destinationer,” siger Neil Chernoff, netværks- og alliancedirektør i British Airways.

Mens British Airways midlertidigt øger til Sydafrika, er situationen en helt anden i det nationale sydafrikanske flyselskab, South African Airways. Her kæmpes der i øjeblikket for overlevelse, efter selskabet i lang tid har været i økonomiske problemer.

South African Airways lukker derfor blandt andet en række langdistanceruter den 29. februar, og blandt de lukkede ruter vil være Johannesburg til München. Indtil videre får ruten mellem Johannesburg og London Heathrow lov at fortsætte, men British Airways har med den øgede betjening af Cape Town formentlig øjnet flere muligheder i dette marked, mens South African Airways vakler.

Forleden annoncerede British Airways desuden, at selskabet i næste vintertrafikprogram øger til 19 afgange om ugen fra London Gatwick til Cape Town.

 

Relaterede artikler:

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter

Ny USA-destination fra British Airways

Ny British Airways-rute til Durban