British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: British Airways )

Ny British Airways-rute til Durban

Efter næsten 20 års pause genoptager British Airways ruten mellem London Heathrow og Durban i Sydafrika.

Til efteråret vil man igen kunne flyve direkte mellem London og den sydafrikanske havneby Durban. British Airways vender tilbage på ruten, som selskabet senest betjente i for næsten 20 år siden.

Med genåbningen på ruten vil BA fra den 29. oktober flyve tre gange om ugen til Durban med selskabets nye Boeing 787-8 Dreamliner, og den nye helårsrute er den eneste non-stop-forbindelse mellem Europa og Durban.

Der bliver afgang fra London-Heathrow mandage, torsdage og lørdage kl. 15.45 (i vinterprogrammet) med ankomst i Durban kl. 05.35 næste morgen. To timer senere sætter flyet igen kursen mod London med ankomst kl. 17.45 samme dag.

Sydafrikas tredjestørste by
Durban er Sydafrikas tredjestørste by med over tre millioner indbyggere, og byen er hjemsted for den travleste havn i Sydafrika. Byen er også et yndet feriemål blandt sydafrikanere og kendt for sin strandpromenade The Golden Mile ud til Det Indiske Ocean.

British Airways fløj senest på Durban-ruten fra 1988 og frem til marts 1999. Dengang betjente man ruten med en Boeing B747 med op til fire ugentlige afgange.

Den tredje BA-destination i Sydafrika
British Airways flyver i dag også fra London Heathrow til Johannesburg i Sydafrika med to daglige forbindelser, samt dagligt fra London Heathrow til Cape Town og tre gange om ugen fra Gatwick til Cape Town i vintersæsonen.

Passagerer har mulighed for at flyve ud til en destination og hjem fra en anden, da British Airways har et langvarigt partnerskab med selskabet Comair. Det flyver direkte fra Johannesburg og Cape Town til Durban samt seks andre destinationer i Sydafrika, Afrika syd for Sahara og øer i Det Indiske Ocean.

 

Relaterede artikler:

British Airways vil have flere A380´ere

British Airways skruer op i London Gatwick

Sidste British Airways B747-flyvning i 2024