British Airways er netop flyttet til Terminal 8 i New York-JFK. Foto: British Airways

British Airways holder flyttedag i New York-JFK

Terminal 8 vil fremover være hjemsted for British Airways i New York-JFK. Terminalen er moderniseret gennem de sidste par år og indeholder blandt andet flere luksuriøse lounger.

Arbejdet med at modernisere Terminal 8 i New York-JFK begyndte i januar 2020, og nu kan de flyrejsende endelig tage terminalen og dens faciliteter i brug.

De første flyselskaber til at benytte terminalen er American Airlines og British Airways, hvor sidstnævnte netop er rykket fra Terminal 7 til Terminal 8. Første dag i den nye terminal for British Airways var 1. december, og selskabet kan dermed fremover byde sine passagerer velkomne i overordentlig fine omgivelser.

Investeringen i den ombyggede terminal beløber sig til 400 millioner dollar, eller hvad der svarer til 2,8 milliarder kroner.

”Færdiggørelsen af ​​Terminal 8 er den seneste milepæl i vores historiske bestræbelser på at bygge en helt ny JFK, der er New York værdig,” siger Kathy Hochul, guvernør i New York.

”Jeg lykønsker American Airlines, British Airways og havnemyndigheden med den første af de mange milepæle, der kommer. Vi vil fortsætte vores tætte partnerskaber, mens vi forvandler JFK til en storslået global gateway, der vil hjælpe med at holde New York i centrum af verdensscenen.”

Ekstra lækkert check-in-område
Opgraderingen af Terminal 8 omfatter fem nye gates til langdistancefly, fire nye parkeringspladser til fly og et udvidet og forbedret bagagehåndteringssystem.

Premium-kunder hos British Airways og American Airlines vil fremover kunne nyde ekstra høj service. Ved ankomst til check-in-området i New York-JFK vil passagererne blive mødt af en concierge service, ligesom gennemtænkte arkitektoniske elementer også sætter sit eksklusive præg på området.

”Vi annoncerede vores fælles investering tidligt i 2019, så det er en ære at nå denne betydningsfulde milepæl med vores forretningspartner, American Airlines. Fra 1. december vil vores kunder og kolleger kunne nyde godt af alle de fordele, som Terminal 8 har at tilbyde,” siger Sean Doyle, koncernchef i British Airways. Han suppleres af sin amerikanske kollega:

”Vi er glade for at byde velkommen til vores mangeårige fælles forretningspartner, British Airways, da det slutter sig til American og andre oneworld-partnere i Terminal 8. Som en del af vores investering i at transformere JFK til en førende global lufthavn, er vi glade for at kunne tilbyde kunderne udvidet terminalplads, nye check-in-områder og elegante lounger,” siger Robert Isom, koncernchef i American Airlines.

En af loungerne i den nyrenoverede Terminal 8 i New York-JFK. Foto: British Airways

Flere flyselskaber flytter ind
Når passagererne er nået gennem sikkerhedskontrollen i Terminal 8, vil tre karakteristiske lounger dukke op. Her vil de premium-rejsende kunne nyde godt af raffinerede og indbydende oplevelser før den lange flyvetur.

Der er to splinternye lounger med navnene Chelsea og Soho, som er designet med originale og luksuriøse elementer, mens servicen til hver gæst løftes. Det verdensførende arkitekt- og designfirma Gensler har designet det nye check-in-område og loungerne, mens Sodexo Magic leverer et enestående udbud af mad og drikke til loungegæsterne.

Terminal 8 vil på sigt blive hjemsted for fem oneworld-selskaber. Snart flytter også Iberia ind, mens Japan Airlines forventes at flytte til terminalen i maj 2023.

Med British Airways’ flytning til Terminal 8 er der blevet mere plads i Terminal 7, hvor flyselskaberne Iberia, ANA, LOT Polish Airlines, Aerolineas Argentinas og Icelandair holder til. Herudover vil SAS også få hjemsted i denne terminal, når flyselskabet efter 34 års fravær vender tilbage til New York-JFK i februar 2023 med en rute fra Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

British Airways til ny terminal i New York-JFK

Afslører detaljer om ny fælles terminal i New York

Klar til arbejdet med Lufthansas nye terminal i JFK