En visualisering af Terminal 6 efter ombygningen. (Visualisering: Port Authority of New York and New Jersey | PR)

Klar til arbejdet med Lufthansas nye terminal i JFK

Der er givet grønt lys til atter et ombygningsprojekt i New York-JFK, hvor der skal investeres milliarder i at forbedre forholdene i Terminal 6, som Lufthansa og JetBlue vil benytte i fremtiden.

Efter årsskiftet bliver der ændret endnu mere på en af USA’s mest kendte lufthavne, da FAA, som er de civile luftfartsmyndigheder i landet, nu har godkendt en større og længe planlagt ombygning af Terminal 6 i New York-JFK, der først vil være helt tilendebragt i 2028.

Ombygningen forventes at koste 4,2 milliarder dollars, hvilket svarer til 3,1 milliarder kroner, og den er det sidste større projekt, der indtil videre er planlagt i JFK. Beløbet er en del af en samlet investering på 18 milliarder dollars (129,2 milliarder kroner), der skal modernisere og opgradere lufthavnen.

Terminalen vil blandt andet have 10 gates, hvoraf 9 vil være wide body-gates, og der vil være skabt forbindelse mellem den og Terminal 5 efter ombygningen, og den første fase af projektet forventes at stå klar i 2026, oplyses det.

En lufthavn i verdensklasse
Når arbejdet er så langt, at terminalen kan tages i brug, vil Lufthansa flytte fra den nuværende placering i Terminal 1 til Terminal 6, hvor selskaberne i den tyske luftfartskoncern samt lavprisselskabet JetBlue Airways i fremtiden vil operere fra.

Det store projekt i lufthavnen forventes at skabe mange lokale arbejdspladser, hvilket blev fremhævet af Kathy Hochul, som er guvenør i New York. Hun hæftede sig dog samtidig også ved, hvad den samlede modernisering kommer til at betyde for lufthavnen.

”JFK International – USA’s dør til resten af verden – vil snart være indbyggerne i New York værdig, da der bliver skabt enestående forhold for passagererne. Investeringen på 18 milliarder dollars vil ikke kun forvandle JFK til en lufthavn i verdensklasse, men den vil også skabe 4.000 arbejdspladser, og jeg takker alle, der har arbejdet hårdt for, at projektet er kommet så langt.”

Flere nye projekter i gang
Håndværkerne har travlt i lufthavnen i øjeblikket, da der aktuelt arbejdes på tre projekter, som er en del af moderniseringen af New York-JFK. I september tog man første spadestik til en ombygning af Terminal 1, der vil få 23 gates og et større fokus på bæredygtighed.

Samtidig arbejdes der også på en udvidelse af Terminal 4, hvor der blandt andet vil være yderligere ti parkeringspositioner til fly, når byggeriet er færdigt til sommer næste år.

Inden årsskiftet er det desuden planen, at British Airways flytter til Terminal 8, der har været under ombygning siden december 2019. Der er blandt andet blevet bygget fem nye og bredere gates, gjort plads til fire ekstra fly samt installeret et forbedret system til bagagehåndtering.


Relaterede artikler:

Afslører detaljer om ny fælles terminal i New York

New York-JFK får ny Terminal 6

New York-lufthavn skal udbygges for 85 milliarder kroner