British Airways-fly i London Gatwick Airport. (Foto: Ceri Breeze | shutterstock)

British Airways klar til at ændre Gatwick-beslutning

British Airways havde skrottet planerne om en lavprisplatform i Gatwick, men vil måske alligevel flyve kort- og mellemdistance fra lufthavnen. Pilotforening bad om nye forhandlinger.

British Airways, der er en del af IAG-koncernen, offentliggjorde for nylig planer om at oprette en produktionsplatform i London Gatwick Airport, der skulle være baseret på nye og billigere overenskomster.

Det britiske flyselskab forklarede, at det i årevis havde tabt penge på at flyve til en række europæiske lufthavne fra den britiske storlufthavn syd for London. Hvis selskabet skulle fortsætte med at flyve, ville det kræve, at der kom ændringer i aftalerne med de ansatte, som gjorde operationerne billigere, og som gjorde det muligt for British Airways at konkurrere med lavprisselskaberne.

Men den britiske pilotforening, BALPA, afviste planerne og sagde, at det det ville betyde, at nogle af dets medlemmer ville få dårligere løn end kollegerne hos easyJet.

Valgte at skrotte planerne
Det førte til, at British Airways den 23. september valgte at skrotte planere om at genoptage kortdistanceflyvninger fra Gatwick. I stedet ville selskabet samle kræfterne i Heathrow Lufthavn.

Før coronapandemien havde British Airways 47 shorthaul-ruter til og fra Gatwick. Efter sammenbruddet i forhandlingerne ville selskabet kun have kortdistanceflyvninger til Glasgow og Manchester fra Gatwick Airport.

Men i sidste uge henvendte piloterne i BALPA sig ifølge reuters.com til British Airways for at få gang i forhandlingerne igen.

”Disse samtaler var konstruktive, og har sikret de nødvendige effektiviseringer,” sagde en talsmand for British Airways mandag.

BALPA fortalte samme dag, at fagforeningen har rådført sig med sine medlemmer om betingelserne for Gatwick-piloterne og tilføjede: “Resultatet af afstemningen vil blive offentliggjort senere på ugen.”

Op til 17 fly i Gatwick
Ifølge mediet routesonline.com gik British Airways planer ud på at placere op til 17 fly på basen i lufthavnen. Selskabet planlagde at flyve fra Gatwick til 43 kort- og mellemdistance destinationer sommeren 2022. De tre største ruter skulle have været til Jersey, Máalaga og Faro.

British Airways lukkede ned for flyvninger fra Gatwick for halvandet år siden og advarede i maj sidste år om, at selskabet måske aldrig ville vende tilbage. Siden er British Airways begyndt at flyve enkelte langdistanceruter fra Gatwick, men det europæiske netværk er fortsat sat på pause.

 

Relaterede artikler:

Udsigt til kamp om Gatwick-slots

British Airways overvejer ny operationel platform

British Airways fjerner 19 langdistanceruter