British Airways-piloter aflyser strejke

Piloterne i British Airways har aflyst en planlagt tredje strejkedag i september. Der er brug for en tænkepause, før konflikten eskalerer yderligere, siger piloternes fagforening.

British Airways-piloternes fagforening BALPA har aflyst en strejke, der var planlagt til den 27. september. Strejken i næste uge skulle have været den tredje af i alt tre bebudede strejkedage i september.

I sidste uge gennemførte piloterne strejker over to dage – den 9. og 10. september, som medførte, at British Airways måtte aflyse hovedparten af sine flyvninger. I alt blev omkring 1.700 afgange aflyst og næsten 200.000 passagerer berørt af strejken i løbet af de to dage.

Uenighed om lønstigninger
Piloterne strejkede efter mislykkede forhandlinger mellem BALPA – British Airline Pilots Association – og British Airways om lønstigninger. Flyselskabet har tilbudt piloterne en lønstigning på 11,5 procent over tre år, hvilket piloterne ikke er tilfredse med.

BALPA siger, at man har aflyst den tredje strejkedag, da nu er tid til ”en tænkepause, før tvisten eskalerer yderligere”, og der bliver ”gjort uoprettelig skade” på British Airways varemærke.

”BALPA håber, at British Airways nu vil ændre sin tilgang og forhandle seriøst med henblik på at afslutte denne strid,” hedder det i en pressemeddelelse fra BALPA.

”Nogen er nødt til at tage initiativ til at løse denne konflikt, og da der ikke er tegn på det fra British Airways, har piloterne besluttet at følge den ansvarlige kurs. I et ægte forsøg på at etablere en timeout, hvor den sunde fornuft kan sejre, har vi droppet truslen om strejke den 27. september,” siger BALPA’s generalsekretær, Brian Strutton.

”Jeg håber British Airways og dets ejer IAG viser lige så meget ansvarlighed som piloterne,” tilføjer generalsekretæren.

Flyvninger er allerede aflyst
British Airways begyndte allerede torsdag i sidste uge at annullere flyvninger den 27. september, da man dermed er inden for det 14-dages vindue, hvor flyselskabet ifølge EU-reglerne slipper for at betale passagererne kompensation, hvis deres rejse aflyses.

British Airways siger, at det vil forsøge at genindføre så mange af flyvningerne som muligt, men det er endnu ikke klart, om alle flyvninger vil komme tilbage på tidsplanen for den 27. september.

Blandt de få ruter, som ikke har været berørt af strejkerne, er de regionale ruter fra London City Airport, som opereres af BA CityFlyer, samt BA-ruterne mellem Billund og London City Airport, hvor danske Sun-Air flyver som franchisepartner for British Airways.

 

Relaterede artikler:

Pilotstrejke rammer over 40 danske afgange

British Airways-piloter klar til strejke

Ny rekord: 262.000 passagerer på én dag