Christopher Pearsons Oak Seasons i Galleries Lounge i Terminal 5 er seks glasskærme, der er ætset med mønstre, der beskriver det engelske egetræs voksende cyklus. (Foto: deezen)

British Airways sælger ud af arvesølvet

Coronakrisen har ramt British Airways så hårdt, at selskabet nu sætter dele af sin store kunstsamling til salg for at skaffe likvide midler til selskabet.

Nogle af de mest moderne kunstværker i verden findes ikke på Tate Modern i London eller på Museum of Modern Art i New York. I stedet skal man besøge British Airways Galleries lounge i Terminal 5 i London Heathrow Airport eller nogle af flyselskabets Galleries lounger i USA, Sydafrika eller andre steder i verden.

British Airways råder nemlig over en imponerende kunstsamling på 1.500 genstande fra kendte britiske kunstnere, der dekorerer selskabets loungeområder overalt i verden.

Men nu vil det britiske oneworld-selskab sælge ud af samlingen. Coronakrisen betyder, at selskabet mangler penge, og i øjeblikket er der forhandlinger med fagforeningerne om nedlæggelse af 12.000 stillinger, hvorfor British Airways har igangsat det store udsalg for at få penge i kassen – og sikkert også for at undgå at blive kritiseret for ikke at gøre nok for at sikre det økonomiske grundlag for at reducere antallet af ansatte, der bliver overtallige.

Kunstsamling til mange millioner
Ifølge The Evening Standard har British Airways hyret det anerkendte auktionhus Sothebys til at vurdere et antal af de mange kunstværker med henblik på et forestående salg.

Et af de mange kunstværker vurderes til at kunne indbringe et syvcifret beløb i britiske pund, og mange af kunstværkerne har øget værdien gennem de 30 til 40 år, de har været udstillet i selskabets loungeområder til glæde for passagererne. Der vil også være kunstværker fra selskabets hovedkontor i Waterside, der vil skulle under hammeren.

Det er planen, at British Airways skal erstatte de solgte kunstværker med genstande, der lånes til selskabet fra lokale gallerier, som der gennem tiden har været et tæt samarbejde med.

“Vi er på et meget mørkt sted. Vi gør ting, vi aldrig har gjort før. Når skibet er ved at synke, kan vi ikke bevare alle disse ting,” siger en kilde fra British Airways i en kommentar til kunstsalget.

 

Relaterede artikler:

British Airways vil afskedige 12.000 ansatte

British Airways aflyser Milano-flyvninger

British Airways Club Lounge med udsigt