Sean Doyle, koncernchef hos British Airways. (Foto: Aer Lingus | PR)

British Airways skifter koncernchef

Alex Cruz forlader efter lidt mere end fire år stillingen som koncernchef for British Airways og vil i en overgangsperiode være bestyrelsesformand. Han efterfølges af Sean Doyle.

IAG har mandag formiddag offentliggjort en organisationsændring, der betyder afsked med koncernchef Alex Cruz, der siden 2016 har stået i spidsen for British Airways.

Alex Cruz afløses af irske Sean Doyle, der kommer direkte fra en stilling som koncernchef hos søsterselskabet Aer Lingus. Han er dog ikke ubekendt med British Airways, da han i 20 år fra august 1998 og frem til udgangen af 2018 har været ansat i forskellige ledende stillinger i det britiske IAG-selskab.

“Jeg vil gerne takke Alex for alt det, han har gjort hos British Airways. Han arbejdede utrætteligt for at modernisere flyselskabet i årene frem til fejringen af ​​dets 100-års jubilæum. Siden da har han ført flyselskabet gennem en særlig krævende periode og har sikret omstruktureringsaftaler med langt størstedelen af ​​medarbejderne,” hedder det i en udtalelse fra Luis Gallego, der er koncernchef i IAG.

Den afgående koncernchef har været i fokus flere gange gennem de senere år. I forbindelse med 100-års jubilæet i august 2019 hang der en strejketrussel fra selskabets 4.000 piloter, hvilket overskyggede begivenheden, og de seneste forhandlinger i forbindelse med corona-tilpasningerne har været langstrakte og dramatiske. Endelig har Alez Cruz også stået i spidsen under den store IT-nedbrud i 2017 samt et efterfølgende datatyveri, der har kostet selskabet en bøde på 1,5 milliard kroner.

Leder efter ny koncernchef til Aer Lingus
Det er planen, at Alex Cruz i en overgangsperiode skal være bestyrelsesformand i British Airways, mens Sean Doyle løbende bliver sat ind i forretningen.

“Sean Doyle har stor erfaring hos British Airways efter at have arbejdet der i 20 år, inden han blev koncernchef for Aer Lingus for næsten to år siden, hvor han har gjort et fremragende stykke arbejde. Jeg er overbevist om, at det vil fortsætte hos British Airways,” lyder det fra den spanske IAG-bestyrelsesformand.

Hos Aer Lingus afløses Sean Doyle midlertidigt af Donal Moriarty, der i dag er direktør for corporate affairs. Det er hensigten inden længe at annoncere en permanent afløser.

Endelig har IAG besluttet, at Fernando Candela, der hidtil har været øverste chef for lavprisenheden LEVEL, også indtræder i koncernledelsen som chief transformation officer. Her får han ansvaret for at koordinere de mange forandringer på tværs af koncernens selskabet ned særligt fokus på at skabe en virksomhed, der er godt rust til fremtiden og nye muligheder.

 

Relaterede artikler:

British Airways: Vi kæmper stadig for overlevelse

British Airways får bøde på over 1,5 milliarder kroner

BA-topchef undskylder