Frem til nytår tester British Airways nye hovedtelefoner med tilhørende VR-briller for First Class-passagerer mellem London Heathrow og New York-JFK. Foto: British Airways

British Airways tester 3D-underholdning

Indtil årsskiftet tester British Airways nye hovedtelefoner med Virtual Reality på udvalgte afgange mellem London Heathrow og New York-JFK.

Virutal Reality får løbende mere fokus fra flyselskaberne, der blandt andet anvender teknologien ved træning af kabinebesætninger.

Hos British Airways bliver teknologien nu også taget med ind i kabinen, hvor flyselskabet frem til nytår vil teste hovedtelefoner med tilhørende Virtual Reality-brille – også kendt som en VR-brille.

Hovedtelefonerne og VR-brillen vil være tilgængelige for passagerer på First Class på udvalgte afgange fra London Heathrow til New York-JFK på rutenummer BA117. Her vil passagererne via den nye teknologi kunne nyde et udvalg af film, dokumentarer og rejseprogrammer i enten 2D, 3D eller i 360-graders formater.

De nye hovedtelefoner med tilhørende brille er udviklet af SkyLights, der specialiserer sig i VR-briller. Passagererne vil kunne nyde 3D-underholdning, uanset hvilken position de befinder sig i – herunder i liggende stilling.

VR skal afhjælpe flyskræk
British Airways har samarbejdet med eksperter for blandt andet at kunne tilbyde passagererne en række terapeutiske programmer – herunder lydterapi og guidet meditation. Udvalget af programmer er specielt designet til at hjælpe de kunder, der har flyskræk. British Airways er det første britiske flyselskab, der tester teknologien.

”Vi overvejer altid den nyeste teknologi for at forbedre vores kunders oplevelse i jorden og i luften. Virtual Reality har magten til at revolutionere underholdning på flyveturen, og vi er virkelig begejstrede for at teste disse nye briller, da de skulle skabe en unik og uforglemmelig rejse for vores First-kunder,” siger Sajida Ismail, chef for inflight-produkter hos British Airways.

VR-teknologien blev tidligere i år testet i Terminal 5 i London Heathrow, hvor British Airways gav kunderne mulighed for at kunne få et glimt af selskabets nye Club World-kabine.

Virtuel fremtids-flyvetur
British Airways fylder 100 år i år, og flyselskabet har i den forbindelse lanceret den virtuelle flyvning ”BA 2119: Flight of the Future”, som kan opleves på Saatchi Gallery i London i hele august. Udstillingen forsøger at vise, hvordan luftfart kan se ud i fremtiden. Herudover kan man prøve kræfter med Virtual Reality-oplevelsen “Sky”, der viser menneskets historie i forhold til flyvning.

Sidste år lancerede Emirates en løsning, hvor kunderne via Virtual Reality kan få et godt overblik over kabinen ved booking af billetter til de respektive fly. Og KLM er et af de flyselskaber, der anvender teknologien ved træning af kabinebesætning.

 

Relaterede artikler:

Book dit flysæde med Virtual Reality

KLM træner personale med Virtual Reality

Virtual Reality-briller sælger opgraderinger